Gjestekunstnere på Notam

De engelske kunstnerene David Blandy og Larry Achiampong skal i en måned fra mars til april lede en recidency med tittelen «New Technology and the Post-Human» initiert av den nystartede organisasjonen PRAKSIS. Gjesteoppholdet er i samarbeid med Notam, Atelier Nord og PNEK. Kunstnerene vil i perioden arbeide i Notams lokaler og ha tilgang til våre fasiliteter. I denne forbindelse vil det være flere eventer hos oss og på Atelier Nord ANX.

De residerende kunstnerene skal sammen forske på temaet, som er både deltagerenes felles interesse og tittel på gjesteoppholdet: «New Technology and the Post-Human». Utenom Blandy og Achiampong møter vi Maren Dagny Juell Kristensen (NO), Eli Maria Lundgaard (NO), Tonje Alice Madsen (NO), Martina Petrelli (CA/IT), Marit Pethsiri Silsand (NO), og Gary Zhexi Zhang (UK).

PRAKSIS ble etablert i 2015 av Nicholas John Jones (kunstner, kurator og skribent bosatt i Oslo) og er en idéell organisasjon som holder gjesteoppholdene for å støtte opp om kunstnerskap samt skape varige forbindelser mellom internasjonale kunstnere og ulike skapende miljøer i Oslo og Norge.

PRAKSIS inviterer etablerte og profesjonelle kunstnere til Oslo. Her organiserer de aktiviteter rundt sine forskningsspørsmål sammen med andre lokale, nasjonale og internasjonale kunstnere, innen ulike disipliner og i ulike faser av egen praksis.

PRAKSIS ønsker å gjøre den skapende prosessen tilgjengelig for et større publikum og slik motivere til et dypere engasjement og forståelse for samtidskunst ved å sette fokus på kunstnerisk praksis, ikke bare produkt.

Du kan få vite mer om PRAKSIS og Nicholas John Jones den 7. mars kl 19 på Åpent Forum

David Blandy og Larry Achiampong: GTA, migrasjon og det å stjele andres tagger

Sammen med den Oslo-baserte dataprogrammereren Jonathan Ringstad vil Blandy og Achiampong manipulere spillmotoren til «Grand Theft Auto» og lage film som ved å veve sammen historier om identitet og migrasjon tematiserer kulturhistorie og sosiale forandringer. I dette prosjektet samarbeider de med folk som har migrert til Oslo.

Blandy og Achiampong har stilt ut i UK og internasjonalt, individuelt og som duo, blant annet på Tate i London, Museum of Contemporary Art i Shanghai og MOMA PS1 i New York. Deres 2014-15 hip-hop-inspirerte samarbeid «Biters» tematiserte blant annet «biting» (å stjele en taggers eller hiphopers personlige stil) og appropriasjon som metodologi og ble sponset av det engelske kulturrådet.
Se også: davidblandy, larryachiampong, achiampong.lyd

Fra 5. april kommer også den kanadiske kunstneren Jeremy Bailey for å delta i prosessen. Bailey kommer tilbake som ledende resident i 2017.

Illustrasjonsbilder: David Blandy og Larry Achiampong