Kurs i Ableton Live våren 2018

Innføringskurs 23, 24. og 25. april

Påbyggingskurs 2. og 3. mai

Alle dager kl 10-14.30 (inkl pause)

Lærer: Bernt Isak Wærstad

Introduksjonskurs
Dette kurset er beregnet på dem som er helt ferske i Ableton Live eller føler de trenger oppfriskning i grunnleggende funksjoner. Kurset foregår over 3×4 timer, pluss lunsjpause, hvor første del vil dekke grunnleggende funksjoner og bruk av programvaren, del 2 vil ha fokus på produksjon og komposisjon og del 3 på livefremføring og bruk av Live/laptop som instrument.

Påbyggingskurs
Dette kurset er for dem som behersker grunnleggende bruk av Ableton Live og er ute etter å utforske litt mer avanserte funksjoner. Vi vil se på praktiske bruk av Live innen ulike bruksområder innen scenekunst, livefremføring og livelyd. Det blir en kort introduksjon til Max/MSP-programmering og Max for Live, flerkanalslyd, integrasjon med Qlab og eksempler på bruk av Arduino med ulike sensorer og motorer.

Utstyrskrav for introduksjonskurs

  • Laptop med Ableton Live 9 eller 10 (Standard eller Suite)
  • Lydkort med minimum 1 mic-preamp
  • Headset (helst av litt kvalitet og ikke iphone-plugger)
  • 1 mikrofon m/XLR-kabel
  • Minimum 1 MIDI-kontroller
  • (Valgfritt): et instrument du er interessert i å kombinere med Ableton Live

Utstyrskrav for påbyggingskurs

  • Laptop med Ableton Live 9 eller 10 Suite (vi skal bruke Max for Live)
  • Lydkort med minimum 4 lydutganger (for enkelt flerkanalsoppsett)
  • Headset (helst av litt kvalitet og ikke iphone-plugger)
  • Minimum 1 MIDI-kontroller

Hvis du har en Arduino og noen sensorer/leds etc. liggende, kan du gjerne ta det med på kurset, men det er ikke et krav. Kurset er hovedsaklig basert på Live 9, siden Live 10 er såpass ny og ustabil ennå, men hvis det er tid (og interesse) kommer vi til å ta en rask kikk på de mest spennende endringene i Live 10.

Priser
Innføringskurs 1800,- påbygging 1200,- Samlepakke 2800,-

Påmelding
Send en mail med navn og postadresse til info@notam02.no. Ta med org.nr dersom du er et foretak.

Om læreren:
Bernt Isak Wærstad (1984) er musiker, lydkunstner, programmerer og instrumentdesigner med master i musikkteknologi fra NTNU. Som utøver opererer han innen en rekke ulike sjangere som elektro-akustisk friimprovisasjon, støy og kunstrock. Han er et sentralt medlem av en rekke ulike konstellasjoner som “Vingelklang”, “Tapewind”, “Shõkõgun”, “T-EMP” og “COSMO Collective”. Wærstad er en del av Partikkel Audio, som står bak utviklingen av “Hadron Particle Synthesizer” og en av initiativtakerne bak “The COSMO Project”, et open-source, open-hardware rammeverk for å designe og bygge egne programmerbare instrumenter. De siste årene har Wærstad utvidet sin virksomhet inn mot scenenkunstfeltet, der han har vært engasjert i en rekke prosjekter, sist på “New Skin” – vist på Ultimafestivalen 2017 – hvor han var engasjert som instrumentbygger, lyddesigner og utøvende lydtekniker. Teknologi og kunst ligger i kjernen av Wærstads virke, hans arbeid er en søken eller balansepunktet mellom de to. Wærstad er også tilsatt som universitetslektor innen live elektronikk og instrumentdesign ved NTNU og NMH.