Kurs i Jitter

Foto: Mads Kjeldgaard

Notam starter denne høsten en helt ny satsing på interaktiv bruk av video og grafikk med kurset «Programmering, lyd og bilde i Max». Dette vil være nyttig for personer som arbeider med for eksempel billedkunst, video, interaksjonsdesign, lydteknikk, musikk og komposisjon.

Kurset begynner å bli fullt, men det er fortsatt noen ledige plasser. Frist for påmelding er 16. september. All informasjon finner du her.

Om Jitter

Jitter er grafikk- og videodelen til programmet Max. I Jitter kan du blant annet jobbe med video, bildeanalyser, 3D-grafikk og virtuell virkelighet. Jitter er et omfattende programmeringsverktøy for visuelt arbeid. Har du en visuell idé er det stor sannsynlighet for at den lar seg realisere i Jitter.

Max/Jitter er ikke det eneste programmet der man kan jobbe med video og grafikk på denne måten. Kombinasjonen PD/GEM (Graphics Environment for Multimedia) ligner veldig på Max og Jitter. Programmene vvvv (som er fri programvare) og Vdmx, er også nært beslektet med Max. Det finnes tekstbaserte løsninger for multimedia, som for eksempel Processing. På samme måte som i tilsvarende lydprogrammer blir all datakode i Processing skrevet som tekst.

Veileder

Veileder for kursets Jitter-del er Piotr Pajchel. Han er en videobasert billedkunstner med utdannelse fra Statens kunstakademi i Oslo. Piotr arbeider med sanntids video som brukes i installasjoner, forestillinger og live fremføring. Han har deltatt i mange utstillinger nasjonalt og internasjonalt siden 2001. Han hadde ansvaret for videoarbeidet i kunstnerkollektivet Verdensteatret fra 2003-2019. Piotr har brukt Max siden 1999. Foto: Jørgen Sørheim