KISS 2016

Det åttende årlige KISS (Kyma International Sound Symposium) skjer 7.-10. september i Leicester i England, og har i 2016 fått tittelen «Emergence». Jøran Rudi og lydkunstneren Anders Tveit skal til Leicester og universitetet DeMontfort, til fire dager med intensivt Kyma-nytt, læring, diskusjoner og konserter. Symposiet byr på forskningspresentasjoner, workshops, demonstrasjoner og liveopptredener av Kyma-eksperter fra Østerrike, Kina, Danmark, Tyskland, Hellas, Italia, Nederland, Norge, Sør-Korea, Sveits, Storbritannia og USA, samt mesterklasser presentert av Kymas skapere.

Symbolic Sound, De Montfort Universitets Fakultet for kunst, design og humaniora; Music, Technology and Innovation Research Centre og Performance Research Group inviterer deltagerene til lærerike dager, ny inspirasjon og å pleie nettverket av internasjonale kolleger og venner.

KISS 2016 ser blant annet nærmere på måter som teknologi og musikk gjensidig påvirker hverandre. For eksempel kan man oppleve The Artificial Brain, en kunstig intelligens laget av søppel, sensorer og genetiske algoritmer, laget i Kyma, av Franz Danksagmüller og John Mantegna. Eller Jake Harper og Alan Jackson som presenterer prosjektet AMNMA, en app som tar vokalene i navnet ditt for så å sette dem sammen igjen etter regler for rim i klassisk kinesisk poesi og spiller dem av som korsamples, trigget i Kyma via bruk av et nyskapende multisamplingverktøy utviklet av guruen Gustav Scholde og Christian Vogel. Se flere eksempler på hva som er i gjære på facebook/KISS!

KISS 2017 blir arrangert av Norges musikkhøgskole og Notam!

Paca Kymaaa

Kyma er et kraftig verktøy for arbeid med lyddesign, mye brukt til både film og spill, og til sanntidsarbeid med lyd. Kyma har mye til felles med programmene Max, PD og Reaktor, men har i motsetning til Max tidslinje, sine unike algoritmer og egen maskinvare.