Et fanget øyeblikk

Årets andre konsert i serien Notam tirsdager finner sted 28. februar. Kveldens musikalske fokus er improvisert live-elektronikk, hvor sanntid ? real time ? er nøkkelordet. Artistene både sampler lyder live og prosesserer dem i sanntid. Artistene prøver å «fange øyeblikket» i en improviserende sinnstilstand samtidig som man jobber med datamaskiner som et musikalsk verktøy, noe som på mange måter kan være et paradoks ? om man ikke «tenker med fingertuppene», så forsvinner øyeblikket der ideene kan utfolde seg før man får laget strategier for hvordan man skal uttrykke seg. Og det er i nettopp dette spenningfeltet artistene utfordrer seg selv i forhold til å «fange et øyeblikk».

  • Konsertdato: 28. februar
  • Dørene åpner: 19
  • Konsertstart: 20
  • Billettpris: 150 / 100
  • Sted: Riksscenen (Schouskvartalet)
  • Kjøp billetter her

Audun Kleive er jazzmusiker, trommeslager og perkusjonist; bror av Iver Kleive. Han har bl.a. spilt med gruppene Lotus, Oslo 13, AHA/Extended Nose, Terje Rypdals Chasers, Jan Gunnar Hoff , Jon Balkes Magnetic North Orchestra, Marilyn Mazur og Bugge Wesseltoft. Sammen med Balke og Per Jørgensen har han også vakt oppsikt med trioen Jøkleba. Kleive ble i 1989 kåret til Årets jazzmusiker av Foreningen Norske Jazzmusikere. Denne kvelden spiller han solo.

pd conception er en fri-improvisasjons elektroakustisk trioe bestående av Ingvo Clauder (piano), Terje Evensen (perkusjon/trommer) og Anders Tveit (live elektronikk). De utforsker nye uttrykk i samtidsmusikken med et fokus på frasering, form og klang. Her er ikke individuell brilliering som er målet ? deres lyd smeltes sammen til ett stort instrument og skaper en resonans som er unik og personlig.

Kaldestad/Tveit
Anders Tveit (bass/live elektronikk) og Gyrid Nordal Kaldestad (stemme/live elektronikk) arbeider i denne duoen med å spille elektroakustisk musikk live. Kaldestad avsluttet våren 2011 sine studier i musikkteknologi ved NTNU og laget CDen Broken Body med komposisjoner basert på hennes stemme. Duoen vil presentere en tolking av dette stoffet i en live-versjon, der det åpnes for improvisasjon og nye vrier på komposisjonene.
Les anmeldelse av Kaldestad/Tveit på jazzinorge.no

Konsertserien Notam tirsdager er støttet av Norsk kulturråd