15. januar: Tine Surel

15. januar er Notams konserteserie Lydmyren i gang med ny sesong. Serien åpner med solokonsert av Tine Surel.

  • Konsertdato: 15. januar 2015
  • Konsertstart: 20.00 (presis)
  • Billettpris: 100,- (selges i døra. Vi tar kort.)
  • Sted: Notam – veibeskrivelse

Tine Surel er komponist og lyddesigner med utdannelse fra Sonic College (Danmark) og Norges musikkhøgskole. Hun har spilt konserter på Færøyene, i Sibir og Nord-Norge, men dette blir hennes første soloopptreden i Oslo. Surel jobber blant annet med kombinasjoner av cello, field recordings og elektronikk. Om sin egen musikk forteller hun:

Min største inspirasjon for min musikk er natur, hav og nordiske røtter og jeg har i mange år skrevet musikk inspirert av naturstemninger/scenarier, særlig fra mitt barndomssted ytterst i Vesterålen. Denne fascinasjonen for naturens lyder/musikk har ført til en stor interesse for fieldrecording, så jeg kan bringe lydene inn i selve ?konsertlokalet?.

Konserten vil ha et sterkt preg av natur, med fieldrecordings av alt fra vestlandske bekker, vesterålske bølger, færøyske grotter, og mye mer, og som kontrast til alt dette utkants-materialet; en tur ned i elven Spree i Berlin. Jeg vil på konserten presentere flere av mine lydkunstverk i live-utgave, men også presentere musikk fra mitt solo-oppsett, som jeg har turnert med det siste året, der jeg med min cello, min laptop og fieldrecordings fra naturen skaper musikalske lydlandskaper.

 

LydMyren er støttet av Norsk kultutråd

kulturraadet_sort_stor