300 acting spaces

300 acting spaces et kunstnerisk forskningsprosjekt ledet av den elektroniske musikeren Alex Gunia. Prosjektet baserer seg på spesielt tilpassede fremføringslokaler for elektronisk og elektroakustisk musikk i Oslo, Berlin, New York, Beijing og Tokyo i perioden 2012 frem til 2015. Sammen med nasjonale og lokale artister blir disse lokalene brukt til å gå inn i den åpne kreative prosessen med å frremføre 300 konserter. 300 acting spaces skal først og fremst kjennetegnes som et åpent arena for moderne musikere, men i tillegg skal det være en konstant tverrfaglig utveksling med visuelle kunstnere.

Alle fremføringene skal streames i sanntid på hjemmesiden til 300 acting spaces, som dermed blir et åpent arena for musikere, forskere og alle som er interesserte. Ved å bruke sosiale medieplattformer som kommuniksjonsform skal prosjektet også eksperimentere med bruken og utviklingen av moderne teknologi for verdensomspennende formidling av musikk. Nettverket av uavhengige kreative celler og spesialister som involveres i å finne praktiske løsninger, i å skape kunstnerisk mening og i å utvikle teori rundt 300 acting spaces er konstant voksende.

NOTAMs Thom Johansen har hjulpet Alex Gunia med å sette opp et automatisk system for kameravalg for filmingen av konsertene. Oslo-arenaen for 300 acting spaces ligger på Sørenga i havneområdet. Åpningskonserten fant sted 16. februar, og utøverne denne åpningskvelden var Alex Gunia, Kristoffer Lislegaard, Maja Ratkje og Lasse Marhaug (bildet). Konsertene finner sted med hyppige mellomrom, så det er bare å følge med på hjemmesiden til prosjektet for å få en oversikt over hva som skjer!

[nggallery id=231]