Electric Audio Unit: 3 Elektroakustiske konserter i marmorsalen 4 og 5 oktober

Anders Tveit er i studio Sirius og jobber med sitt nyeste verk, et bestillingsverk for EAU som fremføres i Sentralens Marmorsal på høyttalerforeningen 3DAs nye høyttalerrigg, torsdag 5. kl 1900. Gratis inngang. Her er hele programmet:

Onsdag 4/10 kl. 19:00: Acousmatique! – gjester fra GRM og EAU
Franske GRM besøker oss og vil spille en konsert med fransk musikk for høyttalerorkester. Musikk av Diego Losa, Daniel Teruggi, François Bonnet og Bernard Parmegiani.
Vi får óg oppleve urframføringen av Bjarne Kvinnslands nye Dyp sang – fascinerende musikk basert på unike opptak av hvalers sang – og Rebecka Ahvenniemi Winds.
Dette vil også være den første store konserten som skal framføres med «Virtualmonium», som er EAUs programvare for å emulere GRMs l’Acousmonium i høyere-ordens ambisonics.

Torsdag 5/10 kl. 13:00: Formiddagskonsert – «NKFi100»
Det blir et møte med EAUs prosjekt til NKFs 100-års jubileumsfeiring, hvor åtte norske komponister har fått i oppgave å lage hvert sitt verk på 5 minutter. De 8 verkene inneholder klipp fra så godt som samtlige norske komponister gjennom 100 år. Hver komponist har arbeidet med hver sin region: Østlandet, Sørlandet, Vestlandet, Midt-Norge, Nord-Norge.

Og til slutt:
Torsdag 5/10 kl. 19:00: Live-elektronikk, fiolin, ambisonics, dansende skulptur, “Noh”-inspirert omsluttende lydteater og omsluttende musikalsk spenning.

EAU urframfører 3 rykende ferske musikkstykker:

Natasha Barretts Sagitarius A* for fiolin, live-elektronikk og ambisonics, fremført og bestilt av Karin Hellqvist;

Thorolf Thuestad dansende skulpturer Heart(nothing)

Anders Tveit’s Jo-Ha-Kyu (for Levi) løselig inspirert av den japanske «Noh»-tradisjonen.

EAU vil benytte den helt nye muligheten som er oppstått i Oslo til å oppleve tipp topp framføring av høyttalerbasert lyd, nemlig den nye 24 kanalers riggen til 3DA. Musikken som framføres skaper, klinger og beveger seg i ulike rom: store, bittesmå, trange, vide, nære og fjerne rom – noe vi håper vil gi publikum helt unike klanglige og musikalske opplevelser.

Konsertene blir produsert av EAU, og gjennomføres i samarbeid med GRM og 3DA. Produksjonene er støttet av De Norske komponistfondene, Norsk kulturfond, Norsk komponistforening og Sentralen.