Lydkunst på Only Connect 2015

nyMusikk sin årlige festival Only Connect går av stabelen 4.-6. juni, og byr på noen av de fremste norske og internasjonale aktørene innenfor lydkunstfeltet. Vi anbefaler festivalen på det sterkeste!

Her er noen av dem som kommer i løpet av festivalen:

Camille Norment & David Toop
Black Box Teater 6. juni kl. 22:00
Venezia-aktuelle Camille Norment og komponist/forfatter David Toop utforsker havdypets legender, historier og mysterier gjennom lyd i en performance på festivalens avslutningskonsert. Co-produkjson med OCA, Office for Contemporary Art og Ultima, Oslo Contemporary Music Festival.

Maja S.K. Ratkje
Den Norske Opera & Ballett 4. juni kl. 14:00
Only Connects åpningsverk er en hyllest til det langsomt pulserende tidevannet langs norskekysten. Vannstand er laget av komponist Maja S.K. Ratkje med barn fra Tøyen skole som musikere. Samarbeid med Den Norske Opera & Ballett, AKS Tøyen skole, Oslo musikk- og kulturskole.

Jana Winderen
Majorstuen kirke 4. juni kl. 20:00
Bli med Jana Winderen ned i havdypet og lytt til de mystiske lydene fra undervannsinsekter, torsk, paddefisk, krepsdyr og pistolreker i en helt spesiell surroundlydopplevelse av verket Dive.

Chris Watson
Fabrikken 5. juni kl. 19:30
Lydkunstner, BBC-feltopptaker og Cabaret Voltaire-grunnlegger Chris Watson har latt seg inspirere av norsk natur og gir oss sine opplevelser av norskekysten fra fjelltopp til havbunn i en eksklusiv verdenspremiere.

Trond Lossius
Seas (Moss) 6. juni kl. 12:00
Lyd- og installasjonskunstner Trond Lossius har spesialskrevet verket Lontano til et ekkofritt rom. Opplev installasjonen i det ekkofrie kammeret på høyttalerfabrikken SEAS. Obs: Få plasser igjen.