Adventura Botanica

Adventura botanica er det tredje samarbeidet mellom koreograf og danser Odd Johan Fritzøe og Notam. Denne gang er det Dansens Hus som presenterer forestillingen under årets Ultimafestival i perioden 12. – 15 september 2013.

Forestillingen er et resultat av et innovativt og tverrfaglig samarbeid mellom koreograf, komponist og kompetansen på Notam. I Adventura botanica har kunstnerne og teknisk team latt seg inspirere av Charles Darwin sine teorier som redskap for å se inn i framtiden. Han forsket og skrev på plantenes og insektenes seksualliv og kunne dermed forutse hvordan f. eks stjerneorkidéen på Madagskar kunne bli pollinert. Tredve år etter Darwin sin død ble en nattmøll oppdaget – og fikk navnet Xanthopam morganii praedicta – den forutsette.

Musikken i forestillingen er av SPUNK – Maja Ratkje, Kristin Andersen, Hild Tafjord og Lene Grenager og består av improvisert cello, fløyte, trompet, walthorn og sang som strømmer utifra fem objekter på scenen. Sammen med fem lysskulpturer danner de sammen med en hovedskulptur en eventyrlig scenografi for koreografien – tegnet av billedkunstner Karl Hansen – konstruert av Armin Bårdseth i samarbeid med Thom Johansen på Notam.

Odd Johan Fritzøe danser selv i Adventura botanica. Han er utdannet fra Statens balletthøgskole i 1987 og har bl.a. studert afrikansk dans på Elfenbenskysten.

Produksjonen er nyskapende og forutseende fordi den frigir dansekunsten fra teaterets begrensende rom og tar med seg dens illusjonsskapende funksjoner ut i samfunnet. Forestillingen kan vises hvorsomhelst.

Forestillingen er finansiert av Norsk kulturråd, Fond for utøvende kunstnere og Notam

Se video fra forestillingen her