Ambient@40 23. – 24. februar

Det blir konferanse viet til musikksjangeren ambient ved Universitetet i Huddersfield – organisert og ledet av Monty Adkins, Rupert Till og Simon Cummings.

Utlysning
Frist for innsendelse: fredag 12. januar 2018 kl 18
I de førti årene siden utgivelsen av Brian Enos Music for Airports har konseptet og estetikken i ambient musikk spredt seg og påvirket så forskjellige artister og retninger som Taylor Deupree, Steven Wilson, David Lynch og The Orb, drone, mikrolyd, minimalisme, eksperimentell elektronisk musikk og aspekter ved moderne instrumentalmusikk. Målet med denne todagers konferansen er å vurdere ambient musikk i forhold til Enos banebrytende utgivelse på nytt. Ambient@40 holdes i den nylig åpnede Oastler-bygningen ved Universitetet i Huddersfield fra fredag 23. til lørdag 24. februar.

Programkomiteen inviterer:
a) Artikkel (20 minutters presentasjon med 10 minutter for spørsmål og diskusjon);
b) Verk og artikkel (10 minutter per opptreden, 10 minutters presentasjon med 10 minutter for spørsmål).

Komitéen ønsker innsendte forslag fra akademikere, uavhengig studerte, forskerstudenter og utøvere. Konferansen er parallell med Electric Spring Festival og festivalens kveldskonsert lørdag 24. februar avslutter konferansen. Programkomiteen vil også invitere et utvalg av de som presenterer materiale til å bearbeide skriftlig form i månedene som følger konferansen (frist juni 2018) til bokkapitler som offentliggjøres i slutten av 2018 – tidlig 2019.

Innlevering og valgprosess
Alle forslag skal sendes til prof. Monty Adkins (m.adkins@hud.ac.uk) innen fristen fredag 12. januar 2018 (17.00, GMT). Individuelle konferanseartikler skal inneholde abstrakt (350 ord) og en forfatterbiografi (200 ord). Verk og artikkel bør inkludere en kort oversikt over lydpresentasjonen som inkluderer tekniske spesifikasjoner og krav (300 ord), linker til lydarbeid, en abstrakt (350 ord) og en forfatterbiografi (200 ord).

Komitéen tar sikte på å varsle forfattere av innsendte verk om resultatet av utvelgelsen innen fredag 19. januar 2018. De utvalgte vil bli bedt om å bekrefte plass og teknisk oppsett. Det fulle programmet vil bli annonsert online og booking åpnes mandag 22. januar 2018. Ambient@40 konferansegebyravgift vil være £50 (£30 for student/honnør).