Ars Nova på Connect Festival

Samtidsmusikkfestivalen Connect arrangeres av Musikhögskolan i Malmö i samarbeid med Musik i Syd, og går av stabelen 11. til 18. november. Kunstnerisk leder og idéinnehaver siden starten i 2006 hat vært Luca Francesconi. NOTAM bidrar til en av produksjonene i årets festival, nemlig Behind Bars med Ensemble Ars Nova på mandag den 14. november.

Ensemble Ars Nova presenterer en konseptuell forestilling med politisk betinget husarrest som tema. Med musikk av noen av Europas mest originale komponister skapes en form for musikalsk teater med forankring i samtiden. I AUNG ? et verk av Iris ter Schiphorst som nylig hadde verdenspremiere i København som del av Integra Festival ? blir Aung San Suu Kyi gestaltet av sopranen og skuespillerinnen Anna Clementi i en libretto av regissøren Helga Utz. Simon Steen-Andersens Chambered Music tematiserer fangenskap i en mer abstrakt form men med samme radikale anslag som i AUNG. I tillegg fremføres Empatische Ellipse av den danske komponisten Nicolai Worsaae Rasmusen. Dirigent er Rei Munukata.

Elektronikk og klangregi til stykkene er ved NOTAMs Cato Langnes, Dag Henning Kalvøy og Thorolf Thuestad fra BEK. Produksjonen er et samarbeid mellom Ensemble Ars Nova, NOTAM og EU-prosjektet Integra.