Asbjørn Blokkum Flø: Elektrisk Regn installasjon og konsert

Regn som klanglig og klimatisk fenomen er utgangspunktet for komponist og lydkunstner Asbjørn Blokkum Fløs stedsspesifikke lydinstallasjon Elektrisk regn. Vann er essensielt for alt liv på jorden, og regn er en sentral del av vannets kretsløp. Regn er et resultat av store klimasystemer, men det er også et komplekst lydfenomen.

Lyden av regn kan virke tilfeldig, men under overflaten finnes det komplekse fenomener; distribusjonen av dråpenes posisjon, størrelse og mengde er noen av de mange elementene som påvirker lyden av regn. I installasjonen undersøkes denne klanglige dimensjonen gjennom en stor mengde lydobjekter. Hundre individuelt styrte høyttalere fyller gallerirommet på Atelier Nord ANX og omslutter lytteren med et tredimensjonalt og romlig lydfelt. Lydfeltet farges av rommets akustiske egenskaper og forandrer seg etterhvert som man beveger seg gjennom installasjonen. Et spesialskrevet dataprogram justerer regnlydens ulike variabler som dråpestørrelse, mengde og varighet. Dette påvirker hvordan regnlyden oppleves; fra lett yr til tropisk storm.

Teknikken er utviklet og produsert ved NOTAM av Asbjørn Blokkum Flø, Thom Johansen og Hans Wilmers.

Sted: Atelier Nord ANX, Olaf Ryes plass 2 (inngang Sofienberggata)

Datoer: 07.09. – 30.09. 2018

Åpningstider: 13 – 18 under Ultima (13.09 – 22.09.18). Torsdag og fredag 15 – 18, lørdag og søndag 13 – 18 i resten av ustillingsperioden.

Utstillingen er produsert i samarbeid med Ultimafestivalen og Notam. Velkommen til utstillingsåpning torsdag 06.09.2018 kl. 19.00-21.00

Den 14. september er det konsert Kl. 19:00 med Asbjørn Blokkum Flø og Ernst van der Loo.

Elektrisk regner laget med støtte fra Billedkunstnernes Vederlagsfond, Komponistenes Vederlagsfond og Norsk kulturfond.