Mekkedager og kurs

Dans for voksne fortsetter med sine superpopulære tirsdagsmekkedager på NOTAM en gang i måneden, og arrangerer også et tredagers kurs i slutten av februar.

Mekkedager

Mekkedagene skjer som vanlig på NOTAM, med unntak av 20. mars og 15. mai, da mekkedagene finner sted på ANX ved Birkelunden i forbindelse med at det blir mekking i samarbeid med den elektroniske syklubben tIL Soft Technology.

Verkstedene starter KLOKKA SEKS! (MRK: NY TID). Det er åpent og gratis for alle, og ingen påmelding trengs.

Vårens datoer er

  • 10. januar NOTAM
  • 7. februar NOTAM
  • 20. mars ANX
  • en tirsdag i april (ikke fastsatt) NOTAM
  • 15. mai ANX

Kurs

Fra 24. – 26. februar er det duket for Dans for voksnes Dronesynthverksted med Øyvind Mellbye!
I løpet av skal vi se nærmere på elektrisitet, komponenter, koblingsskjemaer, datablader og lodding med tanke på å danne et praktisk og teoretisk grunnlag verkstedet for elektronisk eksperimentering.

Med utgangspunkt i en  4093 NANDGATE chip lager vi en buldrende, ulene, pipende og smellende synth med mulige innslag av rabiat polyrytmikk.

4093 chipen kan settes opp som totalt 4 oscillatorer som modulerer hverandre til et sammensurium av mer eller mindre firkantede pulser. Oscillatorens frekvensområde kan stilles inn med ulike kondensatorer slik at man får alt fra et tuut annenhvert sekund til frekvenser som er så høye at man knapt kan høre de. Frekvensene som fastsettes av konensatorene kan igjen kontrolleres med motstander og her er det omtrent uendelig mange oppsett man kan eksperimentere seg frem til. Om man foretrekker glissando kan man simpelthen bruke potmetere (variabel motstand, også kjent som skruknott) eller hvis man er mer kosmisk anlagt kan man feste lysfølsomme motstander og gå ut å spille på nordlyset eller evt. bruke en lampe. Varmefølsomme motstander finnes også, men om man hiver synthen på bålet blir det jo fort slutt på moroa. Eller kanskje et lite klaviatur sammensatt satt sammen av knapper og motstander? Og slik kan man holde på i det uendelige, men kurset varer bare i 3 dager så her gjelder det å henge i!

I første omgang går vi igjennom litt teori og glir deretter over i eksperimentfasen hvor vi lager prototyper på breadboards, som er en svært tilgivende måte å teste kretser ved at man simpelthen trøkker komponentene ned i breadboardet som er laget spesielt for fremstilling av prototyper. Dersom man trenger litt å bryne seg på kan man ta med en tørr loffskive og sette komponentene på denne istedenfor, bare å tvinne sammen beina!

Når prototypene er fremstilt setter vi opp kretsen og lodder den på et stripboard og som ved et litt komplisert trylleslag har du din egenkomponerte spesialsynth!

Verkstedet krever ingen forkunnskaper i elektronikk da det blir gitt en introduksjon til dette, men en glødende interesse og ukuelig pågangsmot er greit å ha. Komponenter og verktøy blir stilt til rådighet og nøl ei med å ta med dine favorittkomponenter og loddebolt dersom du har det tilgjengelig.

Verkstedet skal foregå på NOTAM i Nedre gate 5 på Grünerløkka med oppstart fredag 24. februar fra 18.00 til ca. 22.00.
Lørdag 25. feb og søndag 26. feb holder vi det gående fra 10.00 – ca.18.00

Deltageravgiften er på (350 kr), send påmelding til dansforvoksne@gmail.com innen 20. februar.