Dikt og elektroakustikk

Tirsdag 29. november åpner vi konsertserien Notam tirsdager på Riksscenen. Kveldens gjest er Gro Dahle, som skal lese fra sin nyeste diktsamling «Støvet, skyggen, hunden og jeg». Vi starter serien med en akusmatisk konsert med elektroakustisk musikk diffusert over 16 høyttalere, noe den store salen på Riksscenen er ypperlig egnet til! Diktlesningene kommer innimellom de musikalske innslagene.

Det overbyggende tema for kvelden er «Språk og lyd». Menneskestemmen går igjen som lydmateriale i musikken ? ikke i tradisjonell melodimessig forstand, men som et emosjonelt og meningsbærende element i ulike lydlandskap. Publikum inviteres til å utforske musikkens stemme og stemmens musikk.

Som et før-konsert arrangement fremfører Natasha Barrett for andre gang en live-elektronikk improvisasjon av Aftershock, kl. 18 på Galleri ROM, som kun er 10 minutters gange fra Riksscenen. For de som velger å starte kvelden her blir det mulighet til et lite stopp på Schous Bryggeri like ved Riksscenen før konserten begynner.

Gro Dahle er født i 1962, og bor på Tjøme i Vestfold. Hun debuterte med Audiens (1987) ? en diktsamling som ble meget godt mottatt. Etter det har hun skrevet bøker i mange sjangre, og vunnet en rekke litterære priser, sist Brageprisen for beste barnebok 2002. Hun er for tiden aktuell med to diktsamlinger, henholdsvis «Støvet, skyggen, hunden og jeg» for voksne og «Hoppe, sa gåsa» for barn.


Program for kvelden

18:00 ? Galleri ROM (Maridalsveien 3)
Aftershock, live-elektronikk og videofremføring ved Natasha Barrett

19:00 ? Schous Bryggeri v/ Riksscenen
Før-konsert sosial sammenkomst

19:30 ? Riksscenen
Velkommen
Musikk: Dale Perkins ? Cuckooborough (6 min)
Tekst: Gro Dahle
Musikk: Natasha Barrett ? Angels and Devils (13 min)

Pause

20:15
Musikk: Anders Vinjar ? One Less than a Perfect Square (4 min)
Dikt: Gro Dahle
Musikk: Adina Izarra ? 10°29´n (4 min)
Musikk: Gilles Gobeil ? Sibylle (15 min)
Musikk: Robert Normandeau ? Clair de terre (overture, 6 min)

Lydteknikk: Cato Langnes, Rolf-Even Evensen
Diffusjon: Natasha Barrett, Anders Vinjar


Åpningskonserten er gratis, en unik mulighet til å oppleve en velkomponert blanding av elektroakustisk musikk og poesi!