Eurorack verksted: Bygg en Benjolin! (utsatt)

Foto: Tseng Kweiwen

Tid: Torsdag 26. Mars, klokken 17.00-22.00 og fredag 27. Mars, klokken 17.00-22.00

Pris: 2000 nok, inklusiv alle materialer

Sted: Elektronikkverkstedet, Notam, Sandakerveien 24D, bygg F3, Oslo

Påmelding: Betal 2000 NOK og skriv navn og epost-adresse i note.

På dette verksted bygger vi – med kyndig bistand fra Notams egen Thom Johansen – en av de rareste og mest legendariske analoge synth-kretser som finnes. Benjolinen er designet av den nederlandske designer Rob Hordijk, som opprinnelig bygget den som en del av sin synth Blippoo Box. Det er en kaos-synth med to oscillatorer, et filter og et feedback-system, som til sammen gir en veldig karakteristisk lyd, som styres av en innebygget kaotisk sequencer, der opererer etter kaotiske prinsipper.

Benjolinens karakteristiske lyd skyldes i høy grad kaoskretsen i hjertet av det hele: The Rungler. Rungleren består av en shiftregister-chip med 8 steg, som styres av de samme to oscillatorer, som lager lyden på synthen. Dette gir veldig uforutsigbare tonale mønstre, som balanserer mellom det tilfeldige og det repeterende. Det er samtidig mulig å låse disse mønstrene på synthen etter behov..

Denne utgaven av Benjolin er for modularsynther i Eurorack-formatet. Kretskortets layout er laget av Tseng Kweiwen med tillatelse fra Hordijk selv.

Prisen for dette verksted inkluderer et fullt kit med alle komponenter, som trenges for å bygge en Benjolin.

Det er et begrenset antall plasser på dette verkstedet. Verkstedet løper over to dager. De fleste blir kanskje ferdige med å bygge torsdag, men fredag er åpen for de, som ikke får det til på en kveld. Se denne videoen for en demonstrasjon av Benjolinen:https://www.youtube.com/watch?v=fFfQTWMHPeU

I denne videoen forteller Rob Hordijk om Rungler-kretsen i hjertet av Benjolin: https://youtu.be/n_PgJ7BmGR8

For mere information om denne utgaven av Benjolin, se schematics, wiki og BOM på Github.