Eurorack verksted: bygg en Benjolin!

Tid: Torsdag 20. oktober 2022, 17.00-22.00 og fredag 21. oktober 2022, 17.00-22.00
Pris: 2000 NOK inklusiv alle materialer
Sted: Notam, Sandakerveien 24D, bygg F2, Oslo

På dette verksted bygger vi, med kyndig bistand fra Notams egen Thom Johansen, en av de rareste og mest interessante analoge synth-kretser som finnes. Benjolinen ble designet av den legendariske nederlandske designer Rob Hordijk (1958-2022), som opprinnelig bygget den som en del av sin synth Blippoo Box. Benjolinen er en kaossynth med to oscillatorer, et filter og et feedbacksystem. Til sammen gir dette en veldig karakteristisk lyd, styrt av en innebygget sequencer som opererer etter kaotiske prinsipper.

Benjolinens karakteristiske lyd skyldes i høy grad kaoskretsen i hjertet av modulen: the Rungler. Rungleren består av en shiftregister-chip med åtte steg, som styres av de samme to oscillatorene som lager lyden på synthen. Dette gir veldig uforutsigbare klanglige mønstre, som balanserer mellom det tilfeldige og det repeterende. Det er samtidig mulig å låse disse mønstrene på synthen etter behov.

Denne utgaven av Benjolin er for modulærsynther i Eurorack-formatet. Kretskortets layout ble laget av Tseng Kweiwen med tillatelse fra Hordijk selv. Prisen for dette verkstedet inkluderer et fullt kit med alle komponenter som trengs for å bygge en Benjolin. En Benjolin i eurorackformatet koster som regel det dobbelte ferdig bygget.

Det er et begrenset antall plasser på dette verkstedet. Verkstedet løper over to dager. De fleste blir kanskje ferdige med å bygge torsdag, men fredag er åpen for de som trenger litt ekstra tid.

Registrering bekreftes ved betaling via denne lenken til Paypal. Etter at du har betalt vil du motta en e-post fra Paypal. Dette er din bekreftelse på at du har plass på kurset.

Se denne videoen for en demonstrasjon av Benjolinen:

I denne videoen forteller Rob Hordijk om Rungler-kretsen i hjertet av Benjolin:

Mer om Rob Hordijk (1958-2022) her:

Remembering Synth Designer Rob Hordijk