Ewa Jacobsson i studio

Lyd- og billedkunstner Ewa Jacobsson arbeider for tiden i Studio Nordheim med lydinstallasjonen «Breathinghouse II» som er en del av Nordiska Musikdagar 2012 i Stockholm og skal vises den 11.oktober!

Jacobsson har presentert arbeider i utstillinger, performances, på konserter og i andre sammenhenger siden 1982.

Tid er viktig for Jacobsson ? verkene skjer nå, i virkeligheten ? og kontrasten mellom bearbeidet og ubearbeidet materiale i hennes verker viser spennet mellom ønsket og «uønsket» innhold. Sarte lyder stilles opp mot publikums interaksjon, og summen fullfører verkene. Hun bruker egne opptak, og betrakter teknologien som et moderne instrument.

Jacobssons arbeider har blitt vist på tallrike internasjonale festivaler for performance og eksperimentell musikk, som for eksempel Odense International Performance Festival på Brandts Klædefabrik i Odense, og Transart Communication Festival i Slovakia og Ungarn. Hun har deltatt på utstillinger og prosjekter initiert av bl. a. Muséet for Samtidskunst i Roskilde, Lydmuren i Danmarks Radio, Den Anden Opera i København, Center for Contemporary Arts i Praha, The Hermit Foundation, Plasy (Tsjekkia), BACA Downtown i New York.

Hun er medlem av både Norske Billedkunstnere og Norsk Komponistforening.