Flammepunkt

Søndag 14. september er det duket for Flammepunkt ? en storslagen multimediaforestilling om opprør, håp og brennende biler. Produsent er Metrofon, og verket er laget av den engelske komponisten Natasha Barrett og konseptet er ved Mette Kaaby. Forestillingen finner sted utenfor Eidsvollsbygningen kl. 19, og er en del av kulturprogrammet i forbindelse med feiringen av grunnlovsjubileet. Brennende biler er et gjennomgående symbol både visuelt og lydmessig, og Notam har støttet produksjonen gjennom tilgang på fasiliteter og utstyr, tekniske løsninger og bemanning i forbindelse med lydopptak av en brennende bil.

Flammepunkt er inspirert av politiske ungdomsopprør i London/Hackney, Rinkeby i Sverige og Paris i 2005, opprøret på Tahrirplassen i Egypt, Taksimplassen i Tyrkia, Maidanplassen i Ukraina og opptøyer i forbindelse med finanskrisen i Hellas.

Flammepunkt fomidler lyden av et Europa i økonomisk og sosial krise. Lyden av Midtøsten og totalitære regimer som rystes. Lyden av håp og kaos. Som bakteppe troner milepælene i det norske demokratiet og Andelva som flyter forbi.

Flammepunkt er et spill om politikk, makt, motmakt og brennende biler.  Musikk blandes med personlige fortellinger, politiske taler, intervjuer, symboler og det sanselige i et opprør.

Flammepunkt inngår i Grunnlovsjubileet Eidsvoll 2014 og Demokratifestivalen.

Sted og tidspunkt

I parken utenfor Eidsvollsbygningen ? Eidsvoll Verk kl. 19.00-21.00. Gratis inngang.

Ta med kontanter til varm suppe og kle deg etter forholdene.

Fra kl. 18.00 varmer Stian Carstensen (trekkspill/snakketøy) og Jørn Simen Øverli (gitar/sang) opp publikum med sanger rundt opprørsbålet.

flammepunkt2

Bilde fra Notams lydopptak av en brennende bil i forbindelse med Natasha Barretts komposisjonsarbeid. Foto: Notto J. W.  Thelle