Fotnote til Rødhette og Ulven

Torsdag 13. november er det premiere på Camilla Vislie og Jimmie Jonassons forestilling «Fotnote til Rødhette og Ulven» på Black Box Teater. Notams Gyrid Nordal Kaldestad har bidratt med lyddesign.

«Fotnote til Rødhette og Ulven» tar deg med inn i et eventyrunivers fylt med mystiske ritualer, ofring, oppofring, ekstase, håp og jakt. Her utforskes relasjonen mellom en mann og en kvinne, hengivenhet og destruksjon, kjærlighet og det ukjente mørke. I dette mysiske og magiske landskapet utspiller det seg et møte ? et forsøk på å nå hverandre.

Red riding hood is a parable of rape. There are frightening male figures abroad in the woods ? we call them wolves, among other names ? and females are helpless before them. Better stick to the path, better not be adventurous. If you are lucky, a good friendly male may be able to save you from certain disaster. ?Susan Brownmiller i Against our will

Hvem sin fortelling er dette? Hvem sitt blikk på virkeligheten?

Forestillingen «Fotnote til Rødhette og Ulven» tematiserer kjønn, begjær, vold, kjærlighet og makt. Hvilke fortellinger har vi tilgjengelige for å forstå oss selv og de situasjonene vi opptrer i?

Det finnes et flertall versjoner av eventyret om Rødhette og Ulven. Camilla & Jimmie leker og leter seg mellom og gjennom fortellingene, for å skape en ny fortelling, i et forsøk på å åpne opp for nye fortellinger, nye måter å forstå seg selv og sin egen samtid på.

Med en barnlig og teatral estetikk tar Camilla & Jimmie oss med inn i en pop-up verden der det trekkes i snorer og dyttes med pinner. De beveger seg på kanten mellom det hverdagslige og det katastrofale, det gode og det onde og mellom virkelighet og eventyr. I jakten på mening.

Camilla Vislie og Jimmie Jonasson jobber med fysiske og visuelle tablåer. Med en fascinasjon for det åpne og mangetydige, det langsomme og det skjeve, utforskes et scenespråk i brytningspunktet mellom teater, dans og installasjon.

Camilla har tidligere gjestet Black Box Teater med brigitte & paula band, og Jimmie var sist å se i forestillingen «Til Fyret» med kompaniet Klassikere for Kids. Begge har medvirket i et flertall produksjoner ved Grusomhetens Teater.

Konsept/regi/utøvere/scenografi: Camilla Vislie og Jimmie Jonasson.
Lyd: Gyrid Nordal Kaldestad.
Kostymer: Gjøril Bjercke Sæther.
Lys: Magnus Mikaelsen.
Utside øye: Torbjørn Davidsen.
Scenografisk assistanse: Anja Malec, Ida Grimsgaard og Trude Johannesen.
Kostyme assistent: Else Ciljan Jakobsen.
Støttet av: Norsk Kulturråd, Fond for Utøvende Kunstnere, Fond for Lyd og Bilde.
Co-produksjon: Black Box Teater.
Foto: Teemu Päivärinne.