LydMyren med Førisdal & Frevo

Fredag 28.mars inviterer vi til konsert med gitarduoen Frevo (Andreas Karlsen og Pål Granum) og gitaristen Anders Førisdal. Det blir en kveld dedikert til gitar og elektronikk,  med verk av norske komponister. Frevo har ikke mindre enn to urframføringer av komponistene Therese Birkelund Ulvo og Evan Gardner på programmet, og Førisdal spiller verk av Bjørn Fongaard og Arne Nordheim.

 

  • Konsertdato: 28. mars
  • Dørene åpner: 19.00
  • Konsertstart: 20.00
  • Billettpris: 100,- (NB! Ta med kontanter)
  • Sted: Notam – veibeskrivelse

Frevo gitarduo består av de to gitaristene Pål Granum og Andreas Karlsen, som har samarbeidet siden 1995. Under denne perioden har de arbeidet med det meste av repertoaret som er skrevet for to gitarer, i tillegg til et stort arbeid med å gjøre transkripsjoner av egnet musikk for to gitarer. Fra 2008 har de jobbet med å fornye repertoaret for besetningen, og dette har resultert i samarbeid med komponister om bestilling og urfremføring av ny musikk

Gitarduoen har holdt mange konserter med stor suksess i Norge og de nordiske landene, ved siden av festivaleropptredener og innslag i riksdekkende radio og tv. Frevo har også konsertert i mange europeiske land, samt i Chile, Peru, Mongolia, USA og Ukraina.

Frevo har tidligere gitt ut to kritikerroste CDer, og i løpet av høsten 2012 slipper de sin nye cd Lød på Euridice Records, med musikk skrevet av komponistene Jon Øyvind Ness, Rune Bekkhus, Jan Martin Smørdal, Jan Erik Mikalsen og Rob Waring.

På denne konserten urfremfører de 2 nye verk av Evan Gardner og Therese Birkelund Ulvo.

Anders Førisdal studerte ved Norges musikkhøgskole der han gjennomførte en mastergrad om Aldo Clementi sin musikk. Ved siden av å arbeide med soloprosjekter har han fremført med mange forskjellige ensembler, bl.a. Elision, Plus Minus, Oslo Filharmoniske Orkester, Bergen Filharmoniske, og asamisimasa. Han spiller sjeldne multistrengs- og mikrotonale gitarer, og komponister som f.eks. Brian Ferneyhough, Roger Redgate, Michael Finnissy, Chris Dench, Bryn Harrison, Klaus Lang og Ole Henrik Moe jr. har skrevet verk for ham. Førisdal er for tiden engasjert som stipendiat ved Norges musikkhøgskole der han gjennomfører forskning på kontemporære fremføringspraksiser for gitar.

 

VELKOMMEN TIL KONSERT!

 

LydMyren er støttet av Norsk kultutråd