Julia Giertz og Christian Skjødt til Notam

Notams komité har vurdert innsendte prosjektforslag til vårt KKN-gjesteopphold i 2018, et residency som er opprettet med formål om å utvikle kunstnerisk og teoretisk praksis innen kringlyd og som drives med støtte fra Kulturkontakt Nord.

Kunstnerene som kommer til våre studioer i juni og august/desember, er Julia Giertz med prosjektet Shrill og Christian Skjødt som skal videreutvikle sin praksis innen komposisjon, installasjon og elektronikk.

Foto Christian Skjødt: VIBRANT DISTURBANCE III (2014)

Julia Giertz er opprinnelig fra Stockholm og har profesjonell bakgrunn som danser og koreograf. Hun har etterhvert utviklet sin kunstneriske praksis mot å bli fullt lydbasert, og hun undersøker hierarkier mellom sansene, hvor hørsel og sensorisk følelse møtes og hun mapper kroppslige og strukturelle responser på vibrasjon, musikk, fysikk og persepsjon. Arbeid med omsluttende lyd som aktiverer og resonnerer gjennom hele kroppen har en essensiell plass i hennes praksis.

I Shrill skal hun undersøke kulturelle koder i den «kjønnede» stemmen. Det blir minst en arbeidspresentasjon i løpet av perioden hun er her.

Julia Giertz: Sound as Touch. Audiorama, 2016

 

Hun studerer ved siden av kunstnerisk praksis ingeniørfag, og hun knytter kunst og teknologi tett sammen. Hennes arbeid har nylig blitt presentert på Veneziabiennalen, Norberg Festival, i Audiorama og på Charlottenborg Kunsthal. I dag samarbeider Giertz med blant andre Marie Topp, Lisa Nyberg, Andros Zins-Browne, Sindri Runudde og Tyler Mathew Oyer. Giertz jobber også med Popkollo og «Vem Kan Bli Producent», et program for musikkprodusenter og lydteknikere som identifiserer seg som ikkebinær og/eller som kvinne.

https://soundcloud.com/themobpleasure

 

Christian Skjødt er en komponist og lydkunstner som arbeider med komposisjon og installasjon. Hans virke tar utgangspunkt i ren nysgjerrighet og fascinasjon for lydens egenskaper og potensiale. Han undersøker støyestetikk og auditive oversettelser av fysiske fenomener, for eksempel lys til lyd, og jobber med omsluttende verker, håndlagde elektroniske kretser og avanserte lydanalyser – blant annet ved hjelp av Max/MSP.

Christian Skjødt: Vibrant Disturbance IV (2016)

 

Han ønsker på Notam å videreutvikle forholdet mellom installasjoner og komposisjoner, romlighet og detaljrikdom. Det vil bli minst en arbeidspresentasjon i løpet av tiden her.

Christian Skjødt: ÆTER (2017)

 

Han har oppført egne verker i størstedelen av Europa og på Roskilde Festival (2007, 2008), Spot Festival (2006, 2008, 2009), Wundergrund (2014), Spor Festival (2016). Han har bl.a. stilt ut på Mücsarnok Kunsthalle i Budapest, AplusA i Venezia, Cruce Contemporáneo i Madrid, Museet for Samtidskunst i Roskilde, Overgaden Institut for Samtidskunst i København og ‘LAK
– Festival of Nordic Sound Art’. Han er med på mer enn 25 plateutgivelser, nå sist den kritikerroste soloutgivelsen WORKS OF UNCOMMITTED CRIMES (2014).

 

Neste runde er annonsert. Søk på gjesteopphold for 2019 her.

Gjesteoppholdene er en del av et treårig program for gjestekunstnere som er gjort mulig via bevilgning fra Kulturkontakt Nord. Programmet løper til 2019. Komponister og lydkunstnere basert i de nordiske og baltiske landene (utenom Norge) kan søke. Gjesteoppholdene fokuserer på flerkanals verk for kringlyd. Vi utlyser to opphold per år på opp til 2 måneder. Reise- og oppholdskostnader dekkes, og vi tilbyr lønn avhengig av lengden på oppholdet, 10 000 NOK per mnd. I tillegg tilbys kontorplass, utvidet tilgang til vårt 24-kanals studio for kringlyd og hjelp fra våre teknikere 10-17.