Kim Myhr trio på OCA

Onsdag 7. mai kl. 19 arrangerer OCA ? Office for Contemporary Art Norway ? en konsert med Kim Myhr i trio med Morten Olsen og Valerio Tricoli. Konsert organiseres i samarbeid med Ultimafestivalen og med teknisk støtte fra Notam.

I forbindelse med utstillingen ?Unwoven World: Beyond the Pliable Plane?, har OCA gleden av å annonsere en multispeaker konsert med Kim Myhr i trio med perkusjonist Morten Olsen og Valerio Tricoli på tape. Konserten er organisert i samarbeid med Ultimafestivalen og følger Myhrs solokonsert på åpningen av utstillingen. Konserten 7. mai vil være første gang Myhr, Olsen og Tricoli opptrer sammen. I tett dialog med utstillingen vil de føre publikum mot en akustisk avgrunn hvor lyden brytes opp i en vev av høytalere, og slik skaper en oppslukende situasjon av elektronisk og akustisk lyd.

Om utstilingen

‘Unwoven World: Beyond the Pliable Plane’ presenterer verk av kunstnerne Brit FuglevaagElisabeth Haarr ogSidsel Paaske som i 1970-årene utforsket den private sfæren og hverdagsobjekter. Disse kunstnerene engasjerte seg i en søken etter tradisjonelt håndverk og vektla på den måten behovet for å utforske alternative moduser, systemer og medium. Gjennom veveteknikker, tekstiler og bruk av serier insisterte de på den todimensjonale overflatens kommunikative rolle som noe som kunne bevege seg utover selve bildet. Klikk her for å lese mer om utstillingen.

Om kunstnerne

Kim Myhr (f.1981 i Oslo, bor og jobber i Oslo) er en aktiv stemme på den eksperimentelle musikkscenen i Oslo. Myhr jobber mye i soloformat med 12-strengs gitar, hvor musikken kan minne litt om klangmassemusikken til György Ligeti eller Morton Feldmans detaljrike stasis, men den innehar også en energi og en simplisitet som minner om amerikansk folkemusikk. Myhr har skrevet to verk for Trondheim Jazzorkester, det første med Sidsel Endresen under Moldejazz 2009, og det siste under Ultimafestivalen i 2012 med Jenny Hval. I 2014 begynte trioen å arbeide med videokunstner Kjell Bjørgeengen. Myhr har også skrevet mye musikk for dans de siste par årene, hvor han blant annet har samarbeidet med koreograf Francesco Scavetta og dansekompaniet WEE. Han er også meddriver for plateselskapet SOFA sammen med Martin Taxt, Ingar Zach og Ivar Grydeland.

Morten Olsen (f.1981 i Stavanger, bor og jobber i Stavanger) er musiker, komponist og techno DJ. Han spiller i hovedsak perkusjon innenfor sjangeren eksperimentell musikk. Hans lydpalett rommer orkestermusikk, elektronisk musikk, improvisert musikk og rock. Olsen har spilt i Europa, Nord-Amerika, Oseania og Asia, og har utgitt mer enn førti album på ti forskjellige plateselskap.

Valerio Tricoli (f.1977 i Palermo, bor og jobber i Berlin) er komponist, musiker, lydkunstner, lydingeniør, produsent og kurator. Hans komposisjoner forener musique concrète og konseptuelle former av lyd, enten i opptak eller som syntetisk modellert lyd. Han spiller live med elektroniske instrumenter som tape, synthesizere, mikrofoner, lyseffekter og ultrasoniske høyttalere. Tricoli er en av grunnleggerne av Bowindo platesellskap/kollektiv og bandet 3/4HadBeenEliminated.