KISS2017: Lyd og musikk for utvidet virkelighet – «augmented reality»

12.-15. oktober 2017
Oslo: Norsk teknisk museum, Universitetet i Oslo – institutt for musikkvitenskap, Norges musikkhøgskole og Victoria Nasjonal Jazzscene

Et symposium om nye muligheter for lyddesignere og musikere i en virtuell, utvidet og blandet virkelighet.

Lyd og musikk er originale virkelighetsutvidende teknologier. Gjennom menneskehetens historie har lyd og musikk spilt en essensiell rolle i å transformere det mundane til det sublime gjennom å gjøre hverdagslige hendelser til minneverdige milepæler og å forsterke opplevelsesflyten.

Lyddesignere, musikere, museumskuratorer, spillutviklere, forskere og andre som er interessert i lyd og hvordan den lager og utvider virkeligheter inviteres til å delta på Kyma International Sound Symposium, KISS2017 i Oslo 12. -15. oktober 2017. Bli med de andre deltagerene, og utforsk bruken av lyd i utvidet virkelighet gjennom forelesninger, konserter, praktiske økter, uformelle samtaler, og måltider som følger med påmelding til konferansen.

Program
Hele det tekniske og kreative programmet for KISS2017 er tilgjengelig her 

Et par høydepunkter:

Tur til Norsk teknisk museum med mottagelse inkludert en spesialforelesning om computermusikkpionéren Knut Wiggens musikalske nyskapninger i løpet av de første årene av Elektonmusikstudions eksistens. Presenteres av Notams tidligere leder, Jøran Rudi og etterfølges av en konsert som tematisk handler om vitenskap og kunst.

En kveld på Victoria Nasjonal Jazzscene med Helge Sten & Arve Henriksen (Deathprod/Supersilent) på live Kyma elektronikk. På programmet står også SØS Gunver Ryberg (Danmark) og Michael Wittgraf (USA)

Presentasjoner om å designe lyd for planetarium-presentasjoner; å lytte til fortiden i museumsutstillinger; å lære å lytte med cochlear-implantater; lyd og musikk for å hjelpe dysregulerte barn; samarbeid mellom musikere og maskiner.

Samtaler om teknologi, inkluderer tonehøydesporing av lydsignaler for å kontrollere spill-avatarer i sanntid, multidimensional audio, ambisonics, bevegelsessporing av hodet, sonifisering av landskapsdata, Open Sound Control, koblinger mellom Kyma 7 og Unity3d-spillmaskinen, elektroakustisk konsert med publikum i VR-hjelmer, bruk av fysiske objekter for å interagere med digital lydsyntese og prosessering, bruk av trådløse sensorer til å kontrollere og manipulere lyd, og integrere dans med generativ lyd og video til forestillinger med bruk av blandede virkeligheter.

«Desktop Demo Sessions» hvor du kan snakke med foredragsholderene en til en og stille dem spørsmål om deres arbeid.

«Open Lab» hvor du kan stille spørsmål og konsultere i forhold til dine egne Kyma-prosjekter med andre utøvere og skaperene av Kyma 7.

Live forestillinger som benytter seg av blandede virkeligheter.

KISS2017 er en mulighet for alle som er interessert i lydarbeid og teknologi i en utvidet virkelighet til å fordype seg og få nye idéer, opplevelser, samt møte og lære av kolleger som jobber innen samme felt.

Registrering inkluderer foredrag, konserter, mottagelse, lunsjer og middager: 

Studentrabatter er tilgjengelig.

Reise- og overnattingsinformasjon

Offisiell KISS hjemmeside

Følg med på oppdateringer fra KISS:
Facebook
Twitter

Organiserere og sponsorer:
Norges musikkhøgskole
Universitetet i Oslo, institutt for musikkvitenskap
Notam
Symbolic Sound Corporation
Forskningsrådet

Kontakt arrangørene

Om grunnleggerene av Symbolic Sound Corporation