Nicolas Bernier på Kunstnernes Hus

Den 28. mai kl 20.00 blir det sesongavslutning for konsertserien Lydmyren på Kunstnernes Hus. På plakaten står Nicolas Bernier fra Canada og Koka Nikoladze fra Georgia.

  • Konsertdato: 28. mai 2015
  • Konsertstart: 20.00
  • Billettpris: 100,-
  • Sted: Kunstnernes Hus – veibeskrivelse

Konserten befinner seg i kryssfeltet mellom lydkunst, forestilling og installasjon. Bernier vil på denne konserten presentere et audiovisuelt verk*:

frequencies (synthetic variations) er en audiovisuell komposisjon basert utelukkende på syntetisk lydmateriale. I utøversammenheng varierer lengden fra 15 til 40 minutter, og er bygget opp av korte sekvenser som utøveren organiserer og prosesserer i sanntid. Lyd og lys er nøye samkomponert, og lyset reflekteres mellom en rekke akryllstrukturer som forsterker sampillet mellom lyden og lyset.

Nikoladze sitt verk er også flermedialt:

Boléro er et polyfonisk musikkstykke der utøverens hjerteslag, øyeblunk, hjerneaktivitet og emosjonelle variasjoner brukes til å igangsette ulike hendelser på et sammensatt instrument fordelt utover rommet. Instrumentet består av høyttalere, lyskilder og vibrerende objekter.

Bernier bor og arbeider i Montreal, Canada. Han er kjent for å lage lydforestillinger, installasjoner, musique concrète, liveelektronikk, post-rock, støyimprov og videokunst i tillegg til å arbeide med dans, teater og film. Felles for arbeidene hans er sammenhengen mellom det organiske og det prosesserte. Han vant i 2013 den presisjetunge Prix Arts Electronica for stykket Frequencies (a).

Nikoladze er en fiolinist, komponist og lydkunstner fra Georgia, bosatt i Norge. Som instrumentalist har Nikoladze fremført som solofiolinist, kammermusiker, og orkestermusiker på en rekke scener i Europa og Nord-Amerika. Senere har han som komponist skrevet instrumental og elektroakustisk musikk for diverse ensembler, vokalmusikk, premiert to kammeroperaer, og også aktivt utforsket feltet menneske-maskin interaksjon.

Velkommen til konsert!

Bernier skulle opprinnelig fremføre en solokonsert med to verk i frequencies-serien, men instrumentet til frequencies (a) ble dessverre stoppet i tollen og kunne ikke klareres i følge EØS-regelverket i tide til konserten. Derfor ble konserten utvidet til to utøvere. Nikoladze ble invitert på kort varsel til å fremføre sitt verk for å komplimentere Berniers verk.

Lydmyren er støttet av Norsk kulturråd.

kulturraadet_sort_stor