Membran-Beethovens Testamente

Torsdag 6. juni er det urpremiere på Membran – Beethovens Testamente på Operaens scene 2. Notam er sterkt involvert i prosjektet, blant annet med lyddesign (Lasse P. Nøsted), gjennom utvikling av spillbare scenografiske elementer til forestillingen og annen bistand (Hans Wilmers, Gyrid N. Kaldestad og Notto J. W. Thelle). Cato Langnes er lydtekniker på forestillingene 6. og 7.  juni.

Beethoven mistet gradvis hørselen, og gir et rystende bilde av hvordan dette oppleves i et brev til sine brødre, som senere er kalt Heiligenstadt-testamentet. Beethovens liv og skjebne danner grunnfortellingen i stykket og flettes sammen med aktørenes egne skjebner og historier.

Ytring er et grunntema i prosjektet og utforskes med humor og alvor. Ved å fokusere på den enkelte stemmen og den enkeltes behov for å ytre seg, kan begrensningen bli en ny mulighet.

Forestillingen har form av en visuell konsert med uttrykk fra dans og fysisk teater, og vil utforske landskapet mellom lyd og stillhet i et samarbeid mellom hørende og ikke-hørende musikere og scenekunstnere. Hva er lyden i det stille rom? Hva er musikk for den som ikke hører? Det vi har felles er det fysiske språket og musikken i det indre landskap.

Stillhet, Beethovens musikk, nyskrevet musikk, i en lydlig og visuell sammensmeltning presentert av en uvanlig blanding av døve og hørende utøvere, i samarbeid med Operakoret og Notam.

Mer info og billettbestilling på Operaens nettsider

  • IDÉ OG PROSJEKTLEDER:Rita Lindanger
  • REGISSØR, KOREOGRAF OG KUNSTNERISK LEDER:Sølvi Edvardsen
  • MUSIKK:Ludwig van Beethoven, Synne Skouen, Jana Winderen (lydkunstner), NOTAM- norsk senter for teknologi i musikk og kunst, Lars Andreas Haug, Ruth Wilhelmine Meyer, AKKU
  • KOSTYMER OG SCENOGRAFI:Sølvi Edvardsen og Mona Irene Grimstad
  • LYSDESIGN:Paul Vidar Ramon Sævarang
  • MEDVIRKENDE:Sceneutøvere/dansere: Ipek Mehlum, Ronny Patrick Jacobsen, Anne-Line L. Kirste og Rita Lindanger / Vokal: AKKU: Ruth Wilhelmine Meyer og Elfi Sverdrup / Tuba: Lars Andreas Haug /Operakoret, ledet av David Maiwald og Ruth Wilhelm
  • PRODUSENT:Arne Andreas Opheim
  • STYRINGSLEDER/IDÉUTVIKLER:Pål Foss