Mesterklasse i Ableton med Nora Mihle

Oslo, 21.-22. april @Notam, kl. 11-17

Kurset er fulltegnet

Målgruppen for denne mesterklassen er for de som allerede mestrer det grunnleggende i Ableton Live, og som nå ønsker å lære å jobbe raskere, mer strukturert og effektivt med de innebygde verktøyene i programmet. På workshopen tar Mihle utgangspunkt i sine egne metoder og arbeidsprosesser for å lose deltakerne i reisen fra idé til låt til live.

Om kursholder:
Nora Mihle er en ung musiker, låtskriver og produsent med bakgrunn fra NTNU og Norges Musikkhøgskole. For tiden er hun basert i Berlin, hvor hun også tester software for Ableton Live og frilanser for Native Instruments. Som en del av brukerresearchgruppa Earlybirds får hun testet nye funksjoner, instrumenter og effekter fra Ableton, gi tilbakemelding og komme med ønsker. «Det lærer jeg veldig mye av, jeg blir utfordret til å tenke igjennom hvordan jeg jobber. Så må jeg også sjekke før jeg maser, at ikke funksjonene jeg etterlyser finnes fra før.»

Hovedtema og kursinnhold:
Hvordan utvikle idéer og jobbe videre med dem, både til live og produksjon. Fokus på hvordan man kan strukturere arbeidet sitt, jobbe effektivt og ryddig, og få mest mulig ut av de innebygde verktøyene i Ableton. Nora vil gå gjennom hele sin prosess med eksempler, og vise hvordan hun selv arbeider. Nora vil underveis også snakke litt om plug-ins, kontrollere og jukseløsninger. Deltakerne vil få utdelt en liste over gode læreressurser, nyttige lenker og eksempelsett. Kurset går innom følgende tema:

* Hvordan og hvorfor starte med en enkel idé
* Strategier for kjapp og ryddig utarbeiding
* Hvordan lage maler, instrument- og effektracks
* MIDI-mapping til kontrollere
* Forskjellen på live og studio
* Hvordan komme videre når man står fast

Dag 1
KREATIVITET OG UTARBEIDING
Alle møter en halvtime før oppstart for plugging av utstyr. Det blir en kort presentasjon og navnerunde for deltakerne. Hvem, hva, evnenivå, hva vil dere lære? Elektronisk musikk kan være hva som helst, ingen vet alt om alt, så det er bare å senke skuldrene. Det beste deltakerne kan gjøre denne helga er å følge med, gjenta, og bli kjent med hva de andre driver med. Sist men ikke minst, SPØRRE. Det er ikke sikkert Nora kan svare på alt, men kan helt sikkert hjelpe til med å finne det ut. Så: Hva gjør jeg, og hva skal vi i helgen? Musikkeksempler og tidsplan. Spørsmål: helst notér dem og samle på slutten, så vi ikke går oss vil i opplegget.

Idé til låt
Hva er en musikalsk idé, hvordan få den. En sample, en melodi, en rytme. 30 min idémyldring for alle, spørsmål. Hvordan utarbeide idéene. Nora går gjennom og presenterer sine yndlingsverktøy. 30 min testing for alle, spørsmål. Hvordan organisere Live-settene sine, jobbe kjapt og hvorfor skille arbeidsprosessene. Instrument- og effektkjeder. Kvantisering. Eksempel på grupper og racks. Hvordan lagre dem. Hvordan lage maler. 30 min testing for alle, spørsmål. Det finnes ingen regler, bare konvensjoner!

Dag 2
LIVE OG PRODUKSJON
Kort spørsmålsrunde fra dagen før. Kontrollere – hvordan og hvorfor midi-mappe selv. Hvordan bruke kjedene som en lagde kvelden før til fremføring. 30 minutter testing for alle, spørsmål.

Hardware og plug-ins
Kort om bruk av hardware og plug-ins, Live Suite/Max for Live. Hvordan bygge og organisere en hel konsert. Forskjellen på studio og live. Kort: Hvordan demo-mixe og sende fra deg musikk. 30 minutter testing for alle, spørsmål. Gjennomlytting av hva vi har gjort for de som vil. Siste spørsmålsrunde, utdeling av ressurser og kontaktinformasjon.

Steder og tider
Møt opp en halvtime før workshopen begynner slik at du får satt opp maskinen din og er klar til undervisningen begynner. Notam ligger i Sandakerveien 24D

Krav til deltakerne på mesterklassen:
Må ha Ableton Live Standard og grunnleggende kunnskap om programmet. Deltakerne må ha med headset og laptop, og gjerne også en liten MIDI-kontroller. .

Kurset er fulltegnet