Mot Himlaleite!

Danseforestillingen som utfordrer naturkreftene!

MOT HIMLALEITE! Sauda tour en l?air forener naturens stille storslåtthet med menneskelig fysisk utfoldelse. Dans, skiakrobatikk, balansekunst, musikk, 3-D animasjon, lyd, lys og pyroteknikk er elementene i forestillingen som får fjellene til å eksplodere i lys, lyd og utrolige uttrykk. En tur i skibakken vil aldri bli det samme etter dette!

Møtet mellom fjellet og himmelen

Begrepet HIMLALEITE (brukt bl.a. i Kjartan Fløgstads roman Grand Manila) er et av utgangspunktene for forestillingen. Himmelranden eller møtet mellom fjellet og himmelen

er et sted og samtidig et ikke-sted. Vi strekker oss mot himlaleite, men oppdager at dette er stedet vi ikke kan nå. Når vi kommer nærmere himlaleite ser vi at det forflytter seg til fjernere himlaleit?er.

I Fløgstads roman regner det rosa elefanter fra skyene. I denne forestillingen finnes ingen rosa elefanter, men derimot skiløpere, skiakrobater, jibbere og balansekunstnere, kor, musikere og dansere som vil bekle fjellsiden. I møtet mellom mennesker og kunstnere, ski-elite og samtidsdansere, musikk og bevegelse, gammel og ny teknologi har Dansdesign koreografert i spennet mellom fantasiens HIMLALEITE og bakkens konkrete, men bevegelige snøflate. I den eldgamle lengselen etter fjellets topp og i menneskets kontinuerlige lek med og mot natur- og tyngdekraft, er det forestillingen MOT HIMLALEITE! utspilles.

MOT HIMLALEITE! Sauda tour en l?air var et av Kulturhovedstaden Stavanger2008?s mest spektakulære prosjekter og ble fremført i et ruvende utendørs snøamfi i et av Norges flotteste skianlegg 6. – 9. mars 2008. Post produksjon av lyd og musikk i Nordheim Studio hos NOTAM.

[nggallery id=193]