Notam-forum med SkRR vår 2014

  • 27. februar: SkRRs elektroniske langbord
  • 20. mars: Pieter Matthynssens (Ensemble Nadar)
  • 10. april: Jagannathan Sampath – DIN Is Noise
  • 12. mai: Eduardo Miranda – Remixing Beethoven with brain data
  • 19. juni: Stumfilmvisning med live lydsetting

I løpet av våren 2013 vil SkRR arrangere ulike temakvelder på Notam, akkurat som vi gjorde i høst. Vi inviterer alle (nye, gamle, erfarne, grønne, alle er velkommen) som er interessert i musikkteknologi, lydprogging, lyddesign, elektroakustisk utforskning (eller tilsvarende sjangre) til sesongstart den 27. februar.

Sesongstart 27. februar: Langbord

Vi starter sesongen med SkRRs Elektroniske Langbord. Alle kan ta med det de ønsker av instrumenter og maskineri for en elektronisk improjam. Ta med sære maskiner, hjemmesnekra programvare, DIY-instrumenter og eller hva du ønsker å dekke bordet med. Det elektroniske langbordet ble første gang presentert i 2009 og har vært gjennomført flere ganger siden. Erfaringsmessig er dette en sosial, lærerik og upretensiøs form for musisering. Møt opp på Notam klokken 18:00.

20. mars: Foredrag ? Pieter Matthynssens (Ensemble Nadar)

Cellisten Pieter Matthynssens er en av stifterne i Ensemble Nadar og utgjør sammen med Stefan Prins den kunsteriske ledelsen i ensemblet. Nadar spilte sist i Oslo på Ultima 2013. 20. mars kommer han på besøk og snakker om Nadars estetikk, kunstneriske konsept, hvorfor/hvordan mulitmedia osv. Foredraget er gratis og skjer på Notam klokken 18:00. http://www.nadarensemble.be

10. april: Presentasjon/workshop ? DIN Is Noise

Indisk/britiske Jagannathan Sampath er en omreisende dataprogrammerer som har utviklet DIN Is Noise ? et software musikkinstrument for Windows, Mac OS X og GNU/Linux. Der tradisjonelle synther ofte bruker oscillatorer med bølgeformer som sinus, trekant, firkant og sagtan tar DIN Is Noise utgangspunkt i Bezier-kurver. Dette er parametriske kurver som ofte brukes innen datagrafikk og -animasjon.
Mer informasjon på: http://www.dinisnoise.org/talk/

12. mai: Foredrag ? Eduardo Miranda: Remixing Beethoven with brain data

Den brasilianske komponisten og forskeren Eduardo Miranda er for tiden på besøk hos Notam for å jobbe med et prosjekt innen algoritmisk komposisjon i samarbeid med Anders Vinjar og Ellen Røed. Mandag 12. mai holder han en presentasjon av dette arbeidet på Notam kl. 1800

Sesongavslutning 19. juni: Stumfilmvisning med live lydsetting

19. juni inviterer SkRR og NOTAM til forumets sesongavslutning og årets høydepunkt: Live lydsetting av Lotte Reinegers Die Abenteuer des Prinzen Achmed (1926). I desember avsluttet vi med Fritz Langs Metropolis, og det var så gøy at vi gjør det samme i år. Musikken kan være forhåndskomponert eller improvisert. Det legges ingen andre føringer enn at musikken skal være elektronisk eller elektroakustisk. NB: Påmeldingsfrist, 11. mai, og begrenset antall deltagere, 12 stykker.