Notamforum med SkRR

  • 18. september: SkRRs elektroniske langbord
  • 16. oktober: Programmeringskveld
  • 20. november: Ekstern foreleser, skjæringspunktet lyddesign og musikk, Håkon Nybø
  • 11. desember: Metropolis2013

I løpet av høsten 2013 vil SkRR arrangere ulike temakvelder på NOTAM. Vi inviterer alle (nye, gamle, erfarne, grønne, alle er velkommen) som er interessert i musikkteknologi, lydprogging, lyddesign, elektroakustisk utforskning (eller tilsvarende sjangre) til sesongstart den 18. september.

Sesongstart 18. september: Langbord

Vi starter sesongen med SkRRs Elektroniske Langbord. Alle kan ta med det de ønsker av instrumenter og maskineri for en elektronisk improjam. Ta med sære maskiner, hjemmesnekra programvare, DIY-instrumenter og eller hva du ønsker å dekke bordet med. Det elektroniske langbordet ble første gang presentert i 2009 og har vært gjennomført flere ganger siden. Erfaringsmessig er dette en sosial, musikalsk og upretensiøs konsertform. Klokken 1800.

16. oktober: Programmeringskveld

I oktober blir det musikkprogrammeringskveld i en uformell ramme.Vi sitter i fellesskap og utvikler patcher, oppsett og idéer. De som ønsker kan og presentere/demonstrere sine ting og få feedback fra resten av gruppen. Demonstrasjonene kan gjerne være i form en kort musikalsk performance (opp til 10 minutter) og en liten gjennomgang av hvordan programmet/oppsettet fungerer. Klokken 1800.

20. november: Skjæringspunktet lyddesign og musikk

Denne kvelden vil fokusere på skjæringpunktet mellom lyddesign og musikk  og praktiske tilnærminger til det å bygge opp lydhendelser, strukturer og rom i et audiovisuelt medium. I tillegg til dette vil det være naturlig å diskutere ulike utfordringer til det å jobbe med lyd og bilde mediet, evt. hvordan anvende fortolkende tilnærminger for både beskrive og utarbeide lydhendelser.

Til dette har vi skaffet musiker og lyddesigner Håkon Nybø som foredragsholder. Nybø ble blant annet nylig omtalt på Cycling 74 sine hjemmesider, med sin granulære synth laget i Max.

Foredraget holdes på NOTAM klokken 1800, og er gratis og åpent for alle som ønsker å komme.

Sesongavslutning 11. desember: Metropolis2013

11. desember inviterer SkRR og NOTAM til forumets sesongavslutning og årets høydepunkt: Vi viser Fritz Langs ikoniske Metropolis fra 1928. Gottfried Huppertzs originalmusikk mutes til fordel for elektronisk tonesetting realisert av deltagerne. Musikken kan være forhåndskomponert eller improvisert. Det legges ingen andre føringer enn at musikken skal være elektronisk eller elektroakustisk. Vi setter opp PA med mulighet for flerkanals avspilling (maks 8).

NB: Sesongavslutningen har påmeldigsfrist 21. november (scener deles ut umiddelbart etter frist), maks 12 deltagere. Meld deg på via epost, skrr.contact@gmail.com. Vi har nå 12 påmeldte, se skrr.org for mer informasjon!