Ny konsertserie på Riksscenen

NOTAM starter i november konsertserien «Notam tirsdager» på Riksscenen, som skal arrangeres hver siste tirsdag i måneden (med unntak av desember og mars) hele vinteren og våren 2011-12. Formatet for serien blir musikk i kombinasjon med et innlegg fra en spesialinvitert gjest. Vi bytter tema fra gang til gang, og temaet blir overbyggende på det musikalske og ikke-musikalske innholdet. En rød tråd gjennom serien er at konsertene skal være et formidlingsarena for teknologibasert musikk: elektroakustisk, elektronisk, elektronika, glitch, noise, techno ? begrepene er mange, men har til felles at musikken skapes ved hjelp av elektronikk eller elektronisk behandlet lyd i ulike former. Musikken kan komme fra en datamaskin eller fra et hjemmeloddet kretskort, den kan bestå forhåndsarrangerte komposisjoner eller live improvisasjoner ? vi er ute etter å vise frem spennvidden i moderne lyduttrykk!

Konsertserien er støttet av Norsk kulturråd.

Programmet for den første konserten den 29. november er nå klart. Vi begynner serien med en akusmatisk konsert, og tema for kvelden er «Språk og lyd». Publikum inviteres til å utforske musikkens stemme og stemmens musikk. Vi gleder oss til denne kvelden med besøk av dikteren Gro Dahle, som er aktuell med samlingen «Støvet, skyggen, hunden og jeg». Hun skal lese blant annet fra denne samlingen.

Som et før-konsert arrangement fremfører Natasha Barrett for andre gang en live-elektronikk improvisasjon av Aftershock, kl. 18 på Galleri ROM, som kun er 10 minutters gange fra Riksscenen. For de som velger å starte kvelden her blir det mulighet til et lite stopp på Schous Bryggeri like ved Riksscenen før konserten begynner.


Program 29. november

18:00 ? Galleri ROM (Maridalsveien 3)

Aftershock, live-elektronikk og videofremføring ved Natasha Barrett

19:00 ? Schous Bryggeri v/ Riksscenen
Før-konsert sosial sammenkomst

19:30 ? Riksscenen
Velkommen
Musikk: Dale Perkins ? Cuckooborough (6 min)
Tekst: Gro Dahle
Musikk: Natasha Barrett ? Angels and Devils (13 min)

Pause

20:15
Musikk: Anders Vinjar ? One Less than a Perfect Square (4 min)
Dikt: Gro Dahle
Musikk: Adina Izarra ? 10°29´n (4 min)
Musikk: Gilles Gobeil ? Sibylle (15 min)
Musikk: Robert Normandeau ? Clair de terre (overture, 6 min)


Åpningskonserten er gratis, en unik mulighet til å oppleve en velkomponert blanding av elektroakustisk musikk og poesi!

Neste konsert i serien blir tirsdag 31. januar. Her skal Arve Henriksen fremføre et verk for trompet og elektronikk som er bestilt av NOTAM. Øvrige datoer i serien er 28. februar og 24. april.

Mer detaljert informasjon neste konsert og det øvrige vårprogrammet kommer snart!