Parkensemblet på Notam

Parkensemblet arrangerer en presentasjonskonsert på Notam lørdag den 24. august kl. 18.

Parkensemblet er et nyoppstarted internasjonalt ensemble med base i Norge, bestående av utøvere med lang og bred erfaring innenfor samtidsmusikkfeltets allsidige uttrykk. Utøverne har det til felles at de kan lese partiturer, improvisere og forholde seg til dramaturgi. De bringer med seg sin kulturelle og kunstneriske egenart, noe som gir ensemblet sitt særpreg. Repertoiret består av nyskrevne verk for ensemblet, som inkluderer alt fra notasjon til åpen form, elektroniske verk, improvisasjon, tekst, skuespill, soundpainting mm. Humor og overraskelser er et viktig element i verkene ? det hele relatert til lyd. Ingenting er tilfeldig.  Enkelte verk har hovedvekt innen nøye notert musikk, andre har en mer åpen form. Den elektroaukustiske musikken ? som er et viktig element i flere av verkene ? er co-produsert på Notam.

Ensemblet opptrer i forskjellige format og konstellasjoner,  fra duo til full bestetning med 4 musikere, en skuespiller,  4 poeter og 2 dansere. Ensemblet samarbeider med andre musikere og aktører, projektbasert. Til konserten lørdag har ensemblet f.eks. et samarbeid med komponist og sanger Kristin Norderval.

Parkensemblets er invitert med 5 medlemmer til tempo?ra 2013, et internasjonalt samtidsmusikktreff i Sofia i Bulgaria.  En festival for utveksling, samarbeid, utvikling og presentasjon av ny musikk i form av workshops og samarbeidskonstellasjoner. Årets tema er identitet og ensemblet har tre nye verk i kofferten som tar utgangspunkt i dette tema. Ett av verkene er komponert av U Aldridge Hansberry, som også har skrevet teksten ? og to verk er av Ida Helene Heidel, der Simon Dancaster har laget teksten til det ene. Anne Mali Sæther bidrar med masker og maskedramaturgi. I tillegg til egen konsert mot slutten av festivalen deltar ensemblets medlemmer i flere andre prosjekter som utøvere og ensemblet skal også ha en konsert med nyskrevne verk av andre deltagenede komponister

Ensemblet er senere invitert til Frankriket, Østeriket og Chile.

Ensemblet er grunnlagt av og ledes av komponisten og fløytisten Ida Helene Heidel. Ellers består det av U Aldridge Hansburry trommer og fløyte, Jean Bordé, kontrabass, Simon Dancaster, tekstforfatter og sanger og Anne Mali Sæther, skuespiller, maskemaker og regissør.