Luca Forcucci

18. april – 6. mai: Gjesteopphold med Luca Forcucci på Notam.

Luca Forcucci er en sveitsisk-italiensk komponist, kunstner, skribent og akademiker med Ph.D. fra De Montfort. Han har vært forsker hos Groupe de Recherches Musicales i Paris og på Brain-Mind-instituttet i Lausanne. Han er i Oslo på gjesteopphold hos Vandaler Forening og kommer til Notam for å jobbe med en 8-kanals installasjon. Vandaler forening organiserer, gjennomfører og dokumenterer kunstarrangementer med fokus på eksperimentelle, tidsbaserte, samarbeid og kollektive praksiser. De inviterer norske og internasjonale kunstnere, og kultur-relaterte aktører, til et gjesteopphold med tilgang til prosjektrom/utstillingsplass.

Lucas referat fra oppholdet på Notam

I tidligere arbeider har han blant annet koblet sammen ulike grener som dans, digitalkunst, poesi og nevrovitenskap. Han har på denne måten tatt for seg forhold mellom rommets og lydens egenskaper, og forsket på lydens muligheter via installasjon, visuelle representasjoner, komposisjon og performance. På ulike måter forsker han på lyd i kontekst av kunst og musikk som opplevelse i en form av persepsjonell bevissthet.

Komposisjonene hans veksler mellom elektronisk musikk og feltopptak, samlet fra rundt i verden, eksempelvis fra Sao Paolo, Shanghai, de sveitsiske alpene og Amazonas. Lytt

Kunsten hans har blant annet vært stilt ut på Sao Paolo-biennalen, Akademie der Künste i Berlin, MAXXI: Museo d’arte del XXI secolo i Roma, Rockbund i Shanghai, Haus der Elektronischen Künste i Basel og på Présences Electroniques-festivalen i Genève.

Kilder: