Seminar om tredimensjonal lyd

Sentralen, Marmorsalen
Mandag 20/9, kl. 12.00 – 14.00
Seminaret blir holdt på engelsk
Fri entré med påmelding

Hva er tredimensjonal lyd? En diskusjon om tredimensjonal lyd, tekniske strategier og kunstneriske muligheter.

Med: Asbjørn Blokkum Flø, Mariam Gviniashvili, Thom Johansen og Mads Kjeldgaard

 

Notam har de siste ti årene hatt en stor satsing på tredimensjonal lyd. I den sammenhengen har vi blant annet bygget Studio 3, et studio med 24 høyttalere plassert i en halvkule.

I dette seminaret vil vi fokusere på lytting og deltakerne vil få muligheten til å lytte seg gjennom ulike teknikker og kunstneriske strategier.

Vi vil blant annet møte komponisten Mariam Gviniashvili og diskutere hennes nye komposisjon Revelations (2021). Vi vil gå inn på hennes kunstneriske konsepter, forholdet mellom bevegelse, dans og lyd og hvordan dette relaterer seg til bruken av rom i dette verket.

Videre vil vi gå nærmere inn på de tekniske aspektene ved bruken av tredimensjonal lyd i musikk. Her vil fokuset ligge på lytting. Hva er forskjellen mellom teknikker som Ambisonics og VBAP og hvordan låter høyere ordens Ambisonics? Er det klangforskjeller mellom ulike dekodere, og hvordan oppfører lyden seg i en konsertsal kontra et kontrollert lydstudio?

Dette seminaret er en unik sjanse til konsentrert lytting på et stort og komplekst høyttalersystem bygd spesielt for dette formålet. Det er svært sjelden at slike systemer blir bygget i Norge og enda sjeldnere at man har muligheten til denne formen for konsentrert lytting på tredimensjonale lydfenomener.

Velkommen til Notams Seminar om tredimensjonal lyd!

Seminaret er gratis men det er begrensede plasser. Påmelding her:
https://ultima.no/events/70176f36-05db-42ef-9686-ac30a0886b42