Shulammite

«?Why should you gaze on the dance of SHULAMMITE as on the dance of two armies?…»er en ensembleforestilling med flere roboter og én danser. Forestillingen skjeler til de groteske kroppsbildene i Shir ha-Shirim (fra Salomos høysang) og vår tids skjønnhetsidealer i en utvidet medievirkelighet.

En kvinnelig danser i selskap med et interaktivt robot-skulpturensemble skaper forlengede bevegelser og lydlige nærbilder av danserens kropp. Med sin menneskelig og hyper-menneskelige aktører beveger denne forestillingen seg mellom de tilslørte grensene som synes å skille kropp og bilde, menneske og maskiner, det indre og det ytre, skjønnhet og det groteske. Spørsmål omkring hvordan den ettertraktede kropp presenteres, samt hvordan vi forholder oss til den tabubelagte kropp og dens ubehag, iscenesettes her i en generøs, lydlig og visuell komposisjon. Hva er våre ideer om kropp og skjønnhet og hvordan endres, formes og filtreres disse ideene? Hvor møtes den groteske, den transformerende, den redigerede og uorganiske kropp?

Den norske danseren og koreografen Mia Habib samarbeider her for første gang med den tyske komponisten og scenekunstneren Timo Kreuser. Mulighetene for et integrert møte mellom det musiske og det performative, samt spesifikasjon og utvikling av det kunstneriske utrykket hos musikere og elektronikken er et sentralt aspekt i Kreusers arbeider. Habib tar utgansgspunkt i en vedvarende interesse for den transformerende kroppen. Dette ser man gjennom hennes kulturkritiske perspektiv på kropp, identitet, samfunn og dans. Habib gjestet Black Box Teater sist med forestillingen Head(s), våren 2012.

NOTAMs Hans Wilmers har vært involvert i produksjonen og utviklet sensorteknologi til forestillingen, som har premiere på Black Box Teater den 12. september som del av Ultimafestivalen. Forestillingen går hver kveld kl. 21 fra 12. til 15. september.

Av: Mia Habib & Timo Kreuser
Utøver, koreografi & konsept: Mia Habib
Komposisjon og konsept: Timo Kreuser
Lydregi: Wilm Thoben
Dramaturg & produsent: Ida-Elisabeth Larsen
Produsent: Martin Døving
Lysskulptur: FELD studio for digital crafts
Produsert av: Mia Habib Productions
Co-produksjon: Black Box Teater, THE TRACKWORKERS , NOTAM, Elektronisches Studio TU Berlin, FG Audiokommunikation
Støttet av: Norsk Kulturråd, Fond for Utøvende Kunstnere og AHAB SHIPPING CO.productions
I residens: Dansarena NORD og Black Box Teater.