Slippfest på Notam: Maja Ratkje

Maja Kjelstrup Ratkje: «Crepuscular Hour»
(2LP+CD+DVD/CD+DVD)

Visning av DVD med lyd i 5.1-surround.

Notam inviterer til DVD-slipp med visning av «Crepuscular Hour» av Maja S. K. Ratkje 7. april kl. 19. Det blir en sjelden og god anledning til å høre verket slik det er mikset i 5.1-surround. Filmen er laget av Kathy Hinde og består, i likhet med musikken, i opptak fra Town Hall i Huddersfield der verket ble framført i 2012. Utgivelsen slippes på Rune grammofon 18. mars.

Facebook-event her

Book en gratisbillett her

«Crepuscular Hour» er skrevet for tre kor, tre par støymusikere og kirkeorgel. Musikerne og en kraftfull lysregi omslutter publikum som er i sentrum, og kan bevege seg fritt. Rommet fylles av lyd i en intens, meditativ time. Lyden av stemmer slukes av støy og feedback. Av og til trer de fram i bred flerstemmighet med tekster fra en pre-kristen tid hvor en kvinnelig rasende gud ber om å bli tatt på alvor. Alt tekstmateriale er hentet fra The Nag Hammadi Library. Orgelet løfter til slutt musikken til et nytt dramaturgisk nivå.

Stykket er inspirert av fenomenet «crepuscular rays», som viser til fenomenet når solstråler strømmer fra ett punkt gjennom åpninger i skyer eller andre obstruksjoner, et fenomen som særlig oppstår ved skumringstimen eller når det lysner. Lysdesignet til konserten spiller på dette fenomenet idet lys blir filtrert gjennom musikerene og rommets egne hindringer.

Ratkje skrev en tidlig versjon av «Crepuscular Hour» på bestilling fra Ultima til framføring i Uranienborg Kirke i 2010. Verket har senere blitt skrevet om, framført og spilt inn i den versjonen som nå er realisert som surround.

Velkommen til kombinert slippfest og visning på Notam.

Mer om verket finner du på:

Foto: Lasse Marhaug