Swendsen på MU

Det er duket for urfremføring med den amerikanske komponisten Peter V. Swendsen på Sound of Mu onsdag 25. mai kl. 2000.

Verket Allusions to Seasons and Weather: Music from a year in Norway består av fire stykker. Musikken stammer fra Swendsens opplevelse av hvordan vær og årstider skifter i Norge, fra da han var Fulbright-stipendiat hos NOTAM i 2006-7. Alle komposisjoner kombinerer akustiske instrumenter og feltopptak for å feste musikken til tid og sted. Ulike deler har tidligere blitt fremført både i USA og Europa, men dette er første gang stykket fremføres i sin helhet, og med de musikerne som det opprinnelig ble skrevet for. Konserten er gratis.

Peter V. Swendsen, komponist

Sigrun Eng, cello
Dana Jessen, fagott
Terri Hron, blokkfløyter
Michael Straus, saxofoner
Peter Swendsen, elektronikk
Jennifer Torrence, perkusjon

Onsdag, 25. mai, 2011
kl 20:00
Sound of Mu
Markveien 58, Oslo
Gratis adgang


Peter V. Swendsen er assisterende professor i Computer Music og Digital Arts ved Oberlin Conservatory of Music. Hans siste stykker undersøker forholdet mellom elektroakustisk musikk og moderne dans, og har bl.a. blitt fremført i New York, San Diego, Montreal, London, Amsterdam og Paris.

EAR Duo: Dana Jessen og Michael Straus
EAR (Electro Acoustic Reed) ble grunnlagt i 2005 av saksofonisten Michael Straus og fagottist Dana Jessen. Duoen arbeider med ny, improvisert og eksperimentell elektroakustisk musikk. Duoens arbeider spenner fra nye spesialskrevne verk, til fremføring av originale verker av komponister som Terry Riley, Steve Reich og James Tenney. Konsertene til EAR inkluderer ofte aspekter av teater kombinert med visuelle og elektroniske medier.

Terri Hron
Blokkfløytespiller og komponist Terri Hron skifter fritt mellom rollene som komponist og utøver, og utforsker akustiske og elektroniske lyder i både skrevne og improviserte verker. Terri har mottatt flere priser, premier og gjesteopphold og er utdannet ved Amsterdam Conservatory of Music (2004). Hun er for tiden stipendiat i komposisjon ved Université de Montréal.

Jennifer Torrence
Jennifer Torrence fikk sin bachelorgrad i slagverk fra Oberlin Conservatory of Music, og er nå elev av Steve Schick ved University of California i San Diego. Hun er også medlem av Bodø Sinfonietta i Norge. Jennifer har nylig avsluttet et år som Fulbright Fellow i Storbritannia, hvor hun har arbeidet med slagverkmusikk i tett samarbeid med komponister og utøvere.

Sigrun Eng
Sigrun Eng kombinerer klassisk cellospill med improvisasjon på en unik måte. I tillegg til å være en klassisk skolert cellist fremfører hun improvisert musikk, jazz, og folkemusikk fra ulike deler av verden. Hun er utdannet er fra Norges Musikkhøgskole, hvor hun studerte klassisk cello og jazzimprovisasjon, samt ved Hochschule für Musik i Dresden.