Synth-DIY Treff 2010

WintherStomer i samarbeid med NOTAM inviterer alle som er interessert i analoge synthesizere, både ferdigbygde og selvbygde, til et fellestreff i NOTAM-lokalene i Oslo. Ta med deg en synth eller to (pluss hodetelefoner!) og treff likesinnede.

Årets spesialitet: Gammelt og nytt i forkledning. Flere gamle synther blir nå gitt ut på nytt, men hva er best: originalen eller det moderne motstykket? Finn ut selv!

Analoge synthesizere hadde sin første storhetstid på 1960- og 1970-tallet, med kjente merker som bl.a. Moog, ARP, Roland, Oberheim og Korg. Så ble de forkastet da den digitale revolusjonen kom på 1980-tallet, men i de senere årene er analoge synthesizere igjen fått sin renessanse. Det er i dag mange som bruker, spiller på, bygger og elsker analoge synthesizere. Det finnes i dag flere produsenter av analoge synthesizere enn det var på 60/70-tallet. Dette gjelder både de store, modulare systemene, samt mer kompakte ferdigbygde synther. Synth-treffet så dagens lys høsten 2007, og har vært gjennomført hver høst.

Program

Programmet vil være forholdsvis løst og ledig – hele hensikten med synth-treffet er å møte andre mennesker og instrumenter, prøve synthene, og nyte lydene og musikken. Det er gratis kaffe, men om du tenker å bli en stund kan du gjerne ta med egen mat (det er kjøkken på NOTAM). Tidsplan:

  • kl. 10.00 Get-in, opprigg, klargjøring (det er greit å komme senere også)
  • kl. 11.00 Åpning av synth-treffet
  • kl. 12.00 Sammenligningstester mellom nytt og gammelt
  • kl. 13.00 Konkurranser med premier
  • kl. 14.00 Demo av helt nye analoge synther
  • kl. 17.00 Improvisert jam-session
  • kl. 18.00 The end

Treffet er organisert av WintherStormer og støttet av NOTAM, synthesizers.com, smd (synth music direct), ProLyd og MusicZeit.

Les mer om innhold og påmelding på hjemmesiden til WintherStomer