Talk med Tim Exile

Fredag 22. april kl. 13.00-14.00 inviterer vi til presentasjon med Tim Exile på Notam.

Tim Shaw, bedre kjent under artistnavnet Tim Exile, er en engelsk elektronisk artist med bakgrunn fra både klubbkultur og den klassiske musikktradisjonen. Tim Exile er en av dem som har gått lengst i å fusjonere de endeløse tekniske mulighetene innenfor elektronisk lydteknologi med spontaniteten til den akustiske musikken.

Tim Exile skal avslutte mini-festivalen Tape to Zero på Nasjonal Jazzscene fredag 22. april. Notam samarbeider med festivalen om denne konserten, og tidligere på dagen skal han holde en presentasjon på Notam der han skal demonstrere sitt live-instrument, fortelle om metodene han har utviklet over flere år og hvordan han stadig arbeider for å finslipe det musikalske uttrykket. I løpet av presentasjonen kommer han også til å vise hvordan han bygger opp låter live ved å starte med opptak av enkle lyder, transformere de og legge til rytmer og effekter. Det blir muligheter til å stille spørsmål etter presentasjonen.

Denne presentasjoner er en unik mulighet til å komme nærmere inn på en musiker som har oppnådd stor annerkjennelse internasjonalt, blant annet med musikk utgitt på Warp Records og software utviklet i samarbeid med Native Instruments.