LydMyren trippelkonsert

Vi har den gleden å invitere til trippelkonsert på i NOTAMs konsertserie LydMyren fredag 15.mars kl20.00. Kvartetten WeDoMagic, Rubén Patiño (Pato) og Mariano Bulligan/Ida Helene Heidel er artistene denne kvelden!

  • Konsertdato: 15.mars
  • Dørene åpner: 19.00
  • Konsertstart: 20.00
  • Billettpris: 50,- (NB!ta med kontanter til billett og til baren)
  • Sted: NOTAM – veibeskrivelse

WeDoMagic: Interessen for sjøfugl, arktiske lydmiljøer og kyskulturhistorie førte til at lydkunster og komponist Elin Øyen Vister, bestemte seg for å reise til Røst, arkipelagoen i Nordland, i 2010 og 2011, for å dokumentere hvordan lydmiljøene forandrer seg når sjøfuglbestandene går ned, og for å samtidig studere lyden av en levende kystkultur. Dette resulterte i plateutgivelsen Soundscape Røst ? Spaces And Species Vol I, som ble sluppet på Leynar Recordings i fjor.

I kjølvannet av utgivelsen dannet Vister ensemblet WeDoMagic som går i fri dialog med hennes feltopptak. I møte mellom elektronikk, feltopptak og akustiske instrumenter oppstår et nytt klanglig univers som skifter mellom det innspilte og det improviserte. Gjennom intens lytting til feltopptakene skaper musikerne en improvisert musikk med en egenartet form og uttrykk.

WeDoMagic er Elin Øyen Vister (feltopptak, elektronikk og objet trouve), Kari Rønnekleiv (fiolin – vikar for Inga Grytås Byrkjeland), Ola Høyer (kontrabass) og Kristine Tjøgersen (klarinett). De spiller improviserte konserter i fri dialog med Øyen Visters innspilte lyder fra skjærgården Røst  i Nord-Norge . I møtet mellom feltopptak og akustiske instrumenter oppstår nye lydunivers som beveger seg mellom det innspilte og det improviserte. Gjennom aktiv lytting til lydbilder og hverandre skaper utøverne improviserte lydlandskaper med et særegent uttrykk.

Rubén Patiño: også kjent som Pato, arbeider innen computermusikk, men krysser også over i lydkunstfeltet. Ruben er opprinnelig fra Barcelona, men arbeider for tiden med en mastergrad i Sonologi på Royal Conservatory i Haag hvor han blander aspekter som romliggjøring av lyd, hybrid syntese og tidlig elektronisk musikk med en tverrfaglig tilnærming. Med utgivelser på plateselskaper som Le Petit Mignon, Anòmia, Free Software Series og en kommende utgivelse på Entr’acte. Han har samarbeidet med Roc Jimenez de Cisneros, Olivier di Placido og Seiji Motimoto. Sammen med Morten J Olsen spiller han i Navngitt Mønster Opptog, et strengt, eksotisk rytmemønsterorientert musikkprosjekt.

pato_riga
Rubén Patiño

Mariano Bulligan (cello, sang, elektronikk): er på NOTAM med støtte fra PNEK, og vil arbeide i våre studioer fra 12.- 19.mars. Han vil under oppholdet samarbeide med gitarist Are Lothe Kolbeinsen. På LydMyren vil han presentere litt av det de arbeider med.

 

Som musiker/komponist opererer Bulligan i grenselandet mellom eksperimentell og mer akademisk musikk. Han vokste opp med interesse for rock, klassisk, jazz og funk, men fattet etterhvert interesse for eksperimentell og elektronisk musikk. Bulligan spiller cello, synger og komponerer elektronisk musikk i Agrapha Dogmata (Alessandro Seravalle, Ermes Ghirardini, Laura della Longa, Luigina Tusini) et samarbeidsprosjekt mellom musikk, samtidsdans og visuell kunst. Han spiller cello i Improvisation D.O.B. Orchestra (Giovanni Maier, Giorgio Pacorig, Paolo Pascolo, Michele Spanghero, Andrea Gulli, Mimmo Cogliandro, Ugo Boscain, Flavio Brumat, Gian Agresti, Gabriele Cancelli, Costanzo Tortorelli, Carlo Franceschinis. Som en del av DOB Orchestra og International Orchestra Uten Grenser (DOB + COMBO, Slovenia) har han spilt med Evan Parker, Saadet Turkoz, Giancarlo Schiaffini, Zlatko Kau?i?, Giovanni Maier, Johannes Bauer. Han har også spilt med ORKA (Jens L. Thompsen – Færøyene), Armando Battistoni, Artur Majewski (Pol), SoUNdcellS Cello Duo (med Riccardo pes), Strepitz.

Mariano Bulligan har invitert komponisten og musikeren Ida Helene Heidel til å improvisere med ham under kveldens forestilling. Heidel skal også samarbeide med Bulligan i studio i løpet av den uken han oppholder seg på Notam.

www.myspace.com / bulliganmariano

www.myspace.com / agraphadogmata

LydMyren er støttet av Norsk kultutråd