Ultimafestivalen: Comfort Music

Notam i samarbeid med Telenor Kulturarv og Telemuseet presenterer Comfort Music av Knut Olaf Sunde, fremført av Aksiom. En valgvake med apokalyptiske undertoner – en opplevelse som må deles for å bli fullkommen!

  • Konsertdato: 14. september 2015
  • Konsertstart: 18.00 (presis) / dørene åpner 17.30
  • Billetter: 200 / 100 – Bestill
  • Sted: Vulkan Arena – Veibeskrivelse

En gruppe mennesker ankom et sted. Hver og en av dem hadde sine små særheter og lett rørende egenskaper, men ved ankomsten ble det raskt klart at de enkelt kunne inndeles i to grupper. Da dette så var gjort, var det ingen vei tilbake ? den ene gruppen var blitt til to. De to gruppenes opplevelse av hendelsene som så skulle følge, skulle bli markant forskjellige fra hverandre. Det var kastet en skygge over den andre gruppens erfaring.

kos1
Knut Olaf Sunde

Med Comfort Music fortsetter Knut Olaf Sunde sin undersøkelse av stedets forutsetninger for lytting, og i denne performative konsertinstallasjonen settes publikums årvåkenhet i spill når situasjonen tilsynelatende bryter sammen. Publikum tas imot på den postindustrielle Vulkan-tomta, der det fra 1300-tallet fantes kornmøller og var vadested over Akerselva, Oslos livsnerve i industrifasen. Verket er en iscenesatt fiksjon med blant annet musikere og en rekke høyttalere i mange kanaler.

Sunde er komponist og for tiden kunststipendiat ved Norges musikkhøgskole i Oslo, med stedsbevissthet som interessefelt. I utgangspunktet er klang, sted og rom uløselig forbundet, og gjennom flere konserter i åpen natur siden 2007 har Sunde gradvis flyttet musikken han lager til konkrete steder for å skape andre rammer for konsentrert lytting og tilstedeværelse hos publikum.

Aksiom er et Oslobasert ensemble for ny musikk som ble stiftet i 2010 av studenter ved Norges musikkhøgskole. Ensemblet fokuserer på utvikling av nye verk med komponister. De fremfører også improvisasjoner.

Musikere:

Fredrik Brandstorp Olsen: saksofoner
Henrik Munkeby Nørstebø: trombone
Anders Kregnes Hansen: perkusjon
Jonas Cambien: piano
Ole Martin Huser-Olsen: gitar
Vilde Sandve Alnæs: fiolin
Ivan Valentin Hollup Roald: cello
Christian Meaas Svendsen: kontrabass

Dirigent: Kai Grinde Myrann.

Comfort Music er produsert av Notam i samarbeid med Telenor Kulturarv og Telemuseet.

Comfort Music er støttet av Norsk kulturråd.

kulturraadet_sort_stor