Ultimafestivalen: Sound Stencil 0.1

Notam i samarbeid med Norges musikkhøgskole presenterer Sound Stencil 0.1 av Koka Nikoladze, fremført åtte perkusjonister fra Norges musikkhøgskole. Få med dere gatekunst i lydform, der musikerne sammen utgjør en menneskelig trommemaskin og spiller på Oslo!

  • Konsertdato: 12. september 2015
  • Konsertstart: 12.00
  • Billetter: Fri entré
  • Sted: Vulkan, foran Dansens Hus  Veibeskrivelse

Sound Stencil er et konsept som kan virkeliggjøres ved hjelp av mekaniske roboter eller menneskelige utøvere og forvandler gjenstander i enhver omgivelse til musikkinstrumenter. Den første iverksettelsen, Sound Stencil 0.1, består av perkusjonister som bruker mobiltelefoner til synkronisering og har premiere under Ultimafestivalen 2015. Alle musikerne lytter til et synkronisert lydspor som dikterer de forskjellige rytmiske mønstrene og gir dem veibeskrivelser.
Perkusjonistene vandrer gjennom byen og trommer på forskjellige gjenstander mens de holder seg innenfor hørbar rekkevidde av hverandre. De beveger seg, stanser, setter opp eller ned farten, sprer eller samler seg. Det står publikum fritt å følge dem så lange man vil.

Sound Stencil @ Ultima 2015 from nikoladze on Vimeo.

Koka Nikoladze er en fiolinist, komponist og lydkunstner fra Georgia som er bosatt i Norge. Som musiker har Nikoladze opptrådt på en rekke scener i Europa og USA, både som fiolinsolist, kammermusiker og i orkestre. I den senere tid har han konsentrert seg om komponistvirksomheten sin og skrevet akustisk og elektroakustisk musikk for flere ensembler. Han har også komponert vokalmusikk, deriblant to oppførte kammeroperaer. I tillegg har han arbeidet med interaksjon mellom menneske og datamaskin.

Sound Stencil 0.1 produseres av Notam i samarbeid med Norges musikkhøgskole.