Våren 2011

NOTAMs kursplan for vårsemesteret 2011 er mer eller mindre klar. Vi tilbyr følgende kurs.

Avansert syntese og signalbehandling for viderekomne
24. ? 28. januar
Et femdagers kurs for erfarne brukere av det grafiske programmeringsmiljøet Max/MSP, undervist av Diemo Schwarz, som er en av de ledende skikkelsene innenfor det internasjonale liveelektronikkfeltet. Åpent for påmelding.

Innføringskurs i Ableton Live
31. januar ? 4. februar
Vi arrangerer igjen et innføringskurs i Ableton Live, som er en loop-basert programvare. I motsetning til de fleste andre musikk-sequensere på markedet er Live designet like mye med tanke på å brukes som et instrument til live-fremføring som et verktøy til komponering og arrangering. Grunnleggende funksjoner i programmet vil gjennomgås, samt arbeid med opptak og redigering av audio og MIDI, bruk av plugins og kontrollere, og mye mer. Kursleder er Sven Erga. Åpent for påmelding.

Mikrofoner og opptaksteknikker
7. ? 11. mars
Et femdagers-kurs om ulike mikrofontyper og deres anvendelsesområder. Det er ikke bare utstyret som skiller gode og dårlige lydproduksjoner, men også kunnskapen om når og hvordan man skal bruke det. Kurset ledes av Cato Langnes. Åpent for påmelding.

Kurs i studioteknikk
28. mars ? 1. april
Et femdagers kurs som er lagt opp rundt programvaren Pro Tools, som er standarden for arbeide med lyd innen så vidt forskjellige områder som musikk, radio, filmlyd og lydkunst. I dette kurset vil du få en grunnleggende forståelse av nyttige metoder innen studioteknikk, og hvordan man arbeider med dem i Pro Tools. Kursleder er Cato Langnes. Åpent for påmelding.

Max for Live
Dato kommer
Max for Live ble lansert i 2008 og er en av de mer interessante programpakkene på lenge. Max for Live kombinerer programmene Max/MSP og Ableton Live, og kurset går over 5 dager. Kursdato er ennå ikke bestemt, men det blir mest sannsynlig i mars eller april. Kursledere blir Asbjørn Blokkum Flø og Sven Erga. Vi kommer tilbake med mer informasjon.