Velkommen til symposium!

26. og 27. mai er det duket for Technology and Aesthetics ? et internasjonalt symposium med fokus på forholdet mellom teknologisk utvikling og kunstneriske uttrykk. Vi får presentasjoner med innfallsvinkel fra musikk, film, installasjonskunst og mer. Av smakebiter nevner vi:

  • To ganger Oscar-vinner Randy Thom skal fortelle om sitt arbeid med lyddesign fra filmer som Apokalypse Nå!, Star Wars, Wild at Heart, Shrek, Istid og over 60 andre Hollywood-filmer. Gisle Tveito (Reprise, IZZAT, Mannen som elsket Yngve, Reprise, En ganske snill mann) svarer.
  • Komponisten Barry Truax ? en foregangsfigur innen bruk av avanserte syntesemetoder i musikk ? skal snakke om surroundlyd og problematiserer spriket mellom den avanserte lydteknologien med de mulighetene den kan tilby, og vår svært ofte lite bevisste forhold til lydomgivelser i dagliglivet.
  • Kunstfilosofen Christoph Cox skal holde en presentasjon om lyd som kunstobjekt, med et søkelys på hvordan opptaksteknologi har påvirket måten vi hører på.
  • Komponisten og musikkteknologen Nicolas Collins setter lupen på forskjellene mellom hardware- og software-musikk ? hvordan skiller musikk laget ved hjelp av fysiske elektroniske kretser seg fra datamusikk? Professor ved NTNU Øyvind Brandsegg ? som også er komponist og programvareutvikler ? responderer.
  • Professor Leigh Landy ? sjefsredaktør i tidsskriftet Organised Sound ? åpner kalaset med et keynote-foredrag
  • Kveldskonsert den 26. mai med urpremiere på et bestillingsverk av Natasha Barrett, samt fremføringer av Barry Truax og Leigh Landy
  • Visning av Apokalypse Nå! på Cinemateket den 27. mai, med en kort introduksjon av Randy Thom

Besøket fra Randy Thom har blitt muliggjort gjennom et samarbeid med Norsk Filminstitutt, som arrangerer eget seminar og masterclass med Thom i dagene før symposiet.

Symposiet avvikles i forbindelse med konferansen NIME 2011, og er et samarbeid med Norges musikkhøgskole. Det er nå åpent for påmelding, som skjer NIMEs registreringsskjema (vær obs på at dette symposiet er ett av mange arrangementer i forbindelse med NIME ? Technology and Aesthetics ligger omtrent midtveis i listen over arrangementer).

Priser
Fullpris: 400,?
Student: 300,?