COSMO-workshop 29./30. okt

Bitraf arrangerer i samarbeid med Notam workshop hvor deltakerene bygger den digitale signalbehandlingsboksen/gitarpedalen COSMO, Csound On Stage Music Operator. Dette foregår den 29. og 30. oktober på Bitraf i Pløens gate 4 i Oslo, 10-18 begge dager!

Csound er et kraftig sanntids lydprosesseringsverktøy som egner seg for mange plattformer, og som gjør deg i stand til å lage dine egne instrumenter og effekter. COSMO setter dette verktøyet inn i en boks med knotter og knapper, og er samtidig en programmerbar musikalsk enhet designet for live performance. Musikere som ikke driver med programmering kan med denne inkludere Csound og egenlagde digitale lydeffekter i liveoppsett.

Det grunnleggende designet til COSMO tillater 9V strømforsyning, vanlig jack inn- og utganger for lyd, MIDI inn og ut via USB, opp til 8 analoge kontrollinnganger (potmetere, pedaler eller f eks sensorer) og åtte digitale kontrollere inn/ut (f eks brytere og lysdioder). Csound 6 (Csound Python API) kjører på Raspberry Pi mikrodatamaskin, utstyrt med et ekstra lydkort for lav latency lydinngang og lydutgang pluss et spesialdesignet PCB bord: COSMO Cross Mixer, som gir relay-basert truebypass og en stereo tørr/våt mixerkrets. Alt monteres inn i enten en solid aluminiumsboks eller treeske. Begge boksene gir tilgang til USB og Ethernet-porter på Raspberry Pi for enkel tilgang til innlasting av nye Csound filer og for å koble til flere enheter.

Workshopdeltagerene lager sin egen design, basert på de tilgjengelige alternativene, type og mengde av kontrollere og sammensetning og fortsetter med å bygge sin egen COSMO ved lodding og montering av ulike komponenter. Alle deler og komponenter får du på Bitraf og inngår i prisen på workshopen.

Workshopalternativer og priser:

COSMO Aluminium Box: 2350 NOK

COSMO Aluminium Box – Synth versjon (ingen lyd inn): 2050 NOK

COSMO Wooden Box: 2250 NOK

COSMO Wooden Box – Synth versjon (ingen lydinngang): 1950 NOK

 

Påmelding: Send navn, adresse, evt org.nr. samt navn på boksen du ønsker å bygge til info at notam02.no innen 27. oktober! Kun 10 plasser.

 

Gå til https://www.facebook.com/cosmoproject eller http://cosmoproject.github.io for mer info og de siste oppdateringene på COSMO.

Ta kontakt med csoundonstage at gmail.com hvis du har spørsmål.

bitraf

Bildet viser en COSMO wooden box i kombinasjon med andre pedaler.