Yngvild Færøy og Søssa Jørgensen: Folk & Dyr

«Det bor 3336 mennesker i landbrukskommunen Skiptvet, og flerfoldige ganger så mange dyr. Hva binder dem sammen? Gjennom 5 episoder møter du enkeltmennesker som på veldig ulike måter vier livet sitt til firbente. Hva er det med dem? Og hva er det med dyra?»

Folk & Dyr er en podkastserie i fem episoder som er laget spesielt til utstillingen Skiptvet – landbrukshistorier på Galleri F15 som vises i perioden 21. oktober 2017 – 17. januar 2018. Podkasten inneholder både vakre dyre- og maskinlyder, og gir innblikk i hvordan det er for dem vi møter å leve med dyr, og det fortelles mange historier.

Yngvild Færøy og Søssa Jørgensen har bakgrunn fra radiOrakel og lydkunstkollektivet BallongMagasinet. De har gjort produksjoner i samarbeid med med NRK, Sveriges Radio og en lang rekke kunstinstitusjoner, sist hørt på Høstutstillingen og Sørlandsutstilingen.

19.10: Episode 1 – Kuas øye

Åge har alltid hatt en spesiell interesse for ku. Til hverdags jobber han som slakter i Kjøttbyen i Oslo, mens helgene tilbringes som avløser på en gård i hjemkommunen Skiptvet. Hjemme på småbruket har han sine egne kyr, blant dem ei dropla og fin Telemarksku, av noen kalt verdens peneste kurase.

03.11: Episode 2 – Nese for bomber

Dag vokste opp med schäferen Vanja som barnevakt. Som voksen er han blitt sersjant og trener hunder til internasjonale oppdrag i forsvaret. Dag forteller om utallige treningstimer hvor lek spiller en avgjørende rolle, om kjemien mellom hunden og hundeføreren og om hvordan det er å miste en av de beste hundene.

24.11: Episode 3 – Gris på skogen

Grisene til Siw går ute hele sommeren og står i kø for å dusje mellom trærne. Etter sesongen er skogen rasert, men det synes Siw og mannen hennes er helt greit. Siw har byttet bort sjefsjobb med 400 griser, og ivrer for et mer humant grisehold. Med kløkt og kjærlighet har hun skapt seg en ny hverdag der grisen er både levevei og livsstil. Grisene til Siw har dessuten helende egenskaper.

 

De neste episodene kommer 15. desember og 5. januar!

Produsert hos Notam med støtte fra Billedkunstnernes vederlagsfond

Hør flere prosjekter av Færøy/Jørgensen her!