Vortex Room

Mandag 18. og tirsdag 19. april kl. 18 og 19:30

«Vortex Room» av Erik Dæhlin med Sunniva Rødland på harpe

Blackbox, Medialabben, Kunsthøgskolen i Oslo. Fossveien 24, Grünerløkka kart

I «Vortex Room» smelter installasjon og musikkverk sammen. Rommet blir benyttet til en lydlig og skulpturell utvidelse av en harpe, slik at at rom og instrument glir over i hverandre.

Hver streng på harpen forgrener seg til hvert sitt høyttalerelement. Samlet danner de en stor spiralkonstruksjon som omkranser publikum og utøveren. Hennes møte med instrumentet og verket skjer et sted mellom strengene på instrumentet og rommet, og komposisjonen dannes gjennom utøverens spill og distribusjonen av det i tid og rom.

To hovedidéer ligger bak Dæhlin og Rødlands arbeide: Overføring av tonehøyder fra harpens konstruksjon til et romlig parameter, og matematiske formler fra blant annet fluiddynamikk som beskriver hvordan virvler og repeterte mønstre dannes og utvikler seg over tid både med og uten påvirkning fra eksterne krefter.

Cc 100,-

Studenter gratis

Facebook-event her

NB: Kun 15 seter per forestilling

Book sete til mandag 18:00 her

Book sete til mandag 19:30 her

Book sete til tirsdag 18:00 her

Book sete til tirsdag 19:30 her

Et Notam bestillingsverk av Erik Dæhlin

Med støtte fra Norsk Kulturråd, Camac Harps France og FFUK

Illustrasjon: Erik Dæhlin

Erik Dæhlin er spesielt opptatt av instrumental- og musikkteatersjangrene, der utøverens performativitet utspilles i og forbi det musikalske materialet, og i kontekst til den fremføringsform som benyttes. Denne interessen har han delvis ervervet fra ensemblet NING, som han som slagverker grunnla i 1997 og der fokus nettopp lå på et utvidet utøverperspektiv.
Dæhlin har fra dette ensemblet og andre grupper og konstellasjoner bred erfaring innen de fleste rytmiske og kunstmusikalske sammenhenger, kammermusikk og musikkteater. Han har som utøver gjestet de fleste norske og nordiske samtidsmusikkfestivalene. Ved siden av å være medlem i NING, slagverkensemblet Puls og å utgjøre halvparten av musikk-performanceprosjektet SPLOING, har han gjort flere radioopptak for NRK P2 og spilt inn plater med norsk samtidsmusikk der han også har vært produsent.
Dæhlin er utdannet slagverker fra konservatoriet i Tromsø, og har studert komposisjon ved Norges Musikkhøgskole med bl.a. Olav Anton Thommessen, Asbjørn Schaathun og Henrik Hellstenius. Han har også tatt timer og deltatt i seminarer med Michael Finnissy, Helmut Lachenmann og Jörg Mainka. Som komponist har han vært virksom siden 1997. Han har komponert både solo- og kammermusikk, samt elektroakustisk musikk for blant annet Kringkastingsorkesteret, MiN Ensemblet, Oslo Sinfonietta, NING, Håkon Stene, Kjell Tore Innervik, Oslo Camerata, Liv Glaser m.fl. Hans musikk har vært framført ved World Music Days i Hong Kong og ved en rekke europeiske og nordiske scener og konsertsaler.

Sunniva Rødland Wettre har spilt harpe siden 1988, og har studert ved Norges Musikkhøyskole og The Welsh College of Music and Drama. I 2002 hadde hun solisteksamen som diplomstudent ved Musikkhøyskolen. Hun har siden vært frilansende harpist med base i Oslo.

Sunniva fokuserer først og fremst på repertoar fra det 20.århundre og frem til dag. Hun samarbeider med komponister om utviklingen av et nytt repertoar og hun har gjort mange urfremføringer. Sunniva har vært solist med en rekke norske orkestre, hun har opptrådt som solist på ulike festivaler i både inn- og utland og deltatt på mange cd-innspillinger. Sunniva underviser ved Norges musikkhøyskole og Oslo Kultur- og musikkskole.