Alex Harker på gjesteopphold

Den britiske komponisten og programmereren Alex Harker har gjesteopphold på Notam 10. – 26. august. Han skal bruke de to ukene på å utvikle nye grensesnittverktøy for arbeid med omsluttende lyd i det nye 3D-rommet til Notam. Han vil kombinere dette med komposisjonsarbeid.

Harker er foreleser ved University of Huddersfield, der han har vært siden 2011. Harkers verker har blitt fremført på en rekke konsertserier, festivaler og konferanser i Storbritannia, Frankrike, Danmark, Sveits, Korea og USA, inkludert International Computer Music Conference (ICMC), Sound and Music Computing-konferansen (SMC) og Huddersfield Contemporary Music Festival (HCMF).

Som programmerer er Harkers programvare i bruk internasjonalt i rekke felt, for eksempel psykoakustikk, konsertsal-virtualisering, sanntids audiovisuell DJ’ing og kompositorisk arbeid. I 2012 ble han engasjert av det Berlin-baserte softwareselskapet Ableton til å utvikle en konvolusjonsklang-plugin for deres meget populære flaggskip Live.

Notams rom for omsluttende lyd er et resultat av av mange års arbeid med finansiering og planlegging, og med tilskudd fra Rom for kunst og Musikkutstyrsordningen.

Gjesteoppholdet er støttet av Norsk kulturråd