Elektroakustisk Lounge I

En avslappet atmosfære, tradisjonell norsk mat og drikke, og komfortable stoler er stikkord for  den første av i alt tre Elektroakustisk Lounge som NOTAM produserer under årets Ultima. Denne kvelden blir det musikk av Kjell Samkopf, og arrangementet er kuratert av Asbjørn Blokkum Flø.

Riksscenen, 9. september 2011 kl. 18
Gjest: Kjell Samkopf

Temaet for kvelden er forholdet mellom elektronisk musikk og objekter funnet i naturen. Komponist og perkusjonist Kjell Samkopfs unike ‘sonografiske’ verk er kveldens hovedfokus. Konserten blir også fungerende som en slippfest for Burragorangian Stones, den nye CDen med Samkopfs musikk utgitt på Mere Records.

Følgende verk skal fremføres:

  • Mårådalen Walk (1993)
  • Taormina Sketches (2002)
  • Burragorangian Stones (2003)

Sistnevnte ble laget da Samkopf deltok i et kunstseminar i New South Wales i Australia i 2003, og består av opptak av Burragong-landskapet. De reflekterer naturlige variasjoner i lydlandskapet som oppstår med vekslingen mellom dag og natt, morgen og kveld, og mellom vind, sol og regn. Ren natur som tidvis avbrytes av lyden av passerende fly, motorsykler, og stemmene til de andre seminardeltagerne.

Før og etter konserten blir det anledning til å høre Mårådalen Fragments, et verk for fem loops fra 1993. Alle lydene ble tatt opp under en ti dager lang telttur i Mårådalen i Sjåk, og inneholder lyder av forskjellige typer vegetasjon og av vann, stein, trær, vind og leirplassen. Loopene varierer i lengde, slik at landskapet kontinuerlig endrer seg på nyanserte måter.

Tradisjonell norsk kost som bær, kværnet kaffe, spekemat med flatbrød og rømme, grillet sopp (John Cage er en sopp-kjenner), og solbærtoddy med eller uten alkohol vil bli servert. Loungen er arrangert i samarbeid med Ultima og Riksscenen.