Gratulerer, Håkon!

Vi gratulerer kontrabassisten Håkon Thelin som vant Spellemannspris for årets utgivelse i kategorien samtidsmusikk. Light ble utgitt av Atterklang (AIM), produsert av Thelin og Knut Guettler, og Notams Cato Langnes var lydtekniker både under innspillingen og gjennom hele mikse- og masteringsprosessen.

På platen medvirker tenoren Frank Havrøy på verket Glasperlenspiel, samt den italienske fiolinisten Marco Rogliano som spiller på platens tittelspor Light. I samarbeid med Cato Langnes og Notam ble det gjort omfattende eksperimenter rundt mikrofonplassering og opptak. Resultatet er en unik gjengivelse av kontrabassens enorme klangmessige spennvidde, og en nær og intens dokumentasjon av Thelins mange ulike og nyskapende spilleteknikker.

Håkon Thelin er kanskje best kjent fra trioen POING, som i 2011 var kunstneriske ledere for Ultimafestivalen, Skandinavias største festival for samtidsmusikk. Han spiller også mye med ledende europeiske ensembler som musikFabrik og Ensemble Modern. Fra 2007 har han vært stipendiat ved Norges musikkhøgskole med et prosjekt omkring utviklingen av nye spilleteknikker for kontrabassen.