Hvorfor kom du ikke før

Fortellerfestivalen
Sentralen 14. april kl 14 og 16:30

Amund Ulvestad og Karl Flyman har utviklet stykket Hvorfor kom du ikke før med en historiefortelling som på scenen gjøres av de to alene. Ingen kulisser, ikke noe lys, ingen kostymer – bare skuespillerens stemme og lyd som omslutter publikum og setter oss i jeg-personens sted. Notam har bidratt med studiorom med kringlydsoppsett og huset deler av prøveperioden i Oslo.

Fra programmet:
En gutt reiser seg brått fra sengen han har ligget i det siste året. Han bestiller en flybillett og forlater alt han kjenner.
Hvorfor kom du ikke før er historien om denne gutten. Vi ser ham rømme fra og lete etter seg selv. Ulike spørsmål melder seg: Hvorfor stikker han av, og hva er det som gjør at han drar akkurat denne dagen? Hvor vil han og hvor ender han?
Liv Heløes tekst tematiserer spørsmål om den frie vilje og enkeltmenneskets selvstendighet.

Skuespiller Karl Flyman leser historien i samspill med en lydverden i surround skapt av komponist og lydkunstner Amund Ulvestad. Resultatet er en ny teateropplevelse av lyd, musikk og tekst, der publikum selv kan høre verden gjennom hovedpersonens ører og selv være med på hans reise.
Forestillingen er produsert av Heløe/Ulvestad i samarbeid med Hålogaland teater, med støtte fra Kulturrådet og Notam.

Kunstnerisk ledelse: Heløe/Ulvestad
Tekst: Liv Heløe
Musikk: Amund Ulvestad
Skuespiller: Karl Flyman
Regikonsultasjon: Kai Johnsen
Dramaturg: Yngvar Julin

Les også anmeldelse av Helge Matland på iTromsø.no

Amund Ulvestad er multimediekunstner, komponist og musiker. Han har en mastergrad i musikkteknologi fra Norges teknisk-naturvitenskapelige Universitet med fordypning i lydkunst og komposisjon. Ulvestad har vært aktiv som turnerende musiker siden barndommen og har spilt en lang rekke konserter i Europa, USA og Canada både som solist og som del av ulike ensembler, hovedsakelig med elektronikk og cello som hovedinstrumenter. I dag jobber han primært med eksperimentell musikk, lydkunst og teknologisk kunst.

Karl Flyman er utdannet ved Akademi for Scenekunst i Fredrikstad. Etter endt utdanning har han jobbet som freelance skuespiller og medvirket på produksjoner hos blant andre Figurteatret Nordland, Dramatikkens Hus og Ferske Scener. Karl har også erfaring fra film og tv.

Liv Heløe ble oppført første gang som dramatiker med Negressen (1992).
Hun fikk Ibsenprisen i 2006 for stykkene Lise L og I dag og i morgen. Prisen ble delt med Finn Iunker. I juryens begrunnelse het det blant annet:
«Hun viser stor tematisk bredde, politisk engasjement og eksponerer dramaturgisk styrke og kløkt gjennom stykkene, Lise L (Nasjonalteateret), I dag og i morgen (Hålogaland teater), Veien hjem, Radioteateret og Dag (for den unge scenen DUS).»